Stadion: Jan Breydel
Westerlo plaatst zich voor de bekerfinale
Bart De Wilde
| 0 reacties

Cercle Brugge-Westerlo was een echte bekerwedstrijd. Beide ploegen gingen vol voor de finaleplaats en met de 3- 3 als eindstand is Westerlo geplaatst voor de Bekerfinale.

Beide ploegen begonnen nerveus aan de wedstrijd. Er waren veel slechte passes en balcontroles. Het spel ging wel mooi over en weer en stilaan kropen er een aantal kansen in het spel van de twee ploegen.

Halfweg de eerste helft kwam Cercle op voorsprong dankzij Renato Neto door een voorzet van Oleg Iachtchouk. Nadien wachtte de Vereniging af en loerde op de counter.

Westerlo had ook een aantal kansen, zo werd er een bal van Joris Van Hout van de lijn gekeerd. Westerlo moest komen en net voor rust lukte de gelijkmaker. Bram Verbist moest een schot lossen van Oleksandr Iakovenko en Paulo Henrique was er als eerste bij om de rebound via de paal binnen te duwen. Scheidsrechter Alexandre Boucaut floot meteen na de goal af voor de rust.

Een dolle tweede helft
De tweede helft begon zoals de eerste  helft was geëindigd, met een doelpunt. Kristof D’haene scoorde de 2-1 nadat Bart Deelkens een schot van Iachtchouk in zijn voeten had geduwd. Cercle stond opnieuw op voorsprong.

Maar  in drie minuten veranderde Westerlo de uitslag volledig. Eerst bracht Evariste Ngolok de bordjes gelijk met het hoofd en twee minuten later speelde diezelfde Ngolok Henrique aan die zijn tegenstander omzeilde en zijn tweede doelpunt van de avond maakte.

Dat was het signaal voor coach Bob Peeters om met Dominic Foley een extra spits in te brengen. Met nog iets minder dan een halfuur te spelen moest Cercle nog twee keer scoren. Tien minuten voor het einde scoorde de Ierse aanvaller de 3-3. Vanaf dan bleef Cercle drukken, maar Westerlo hield vol en mag zich opmaken voor de finale op 21 mei.