Speeldag: Ronde 1
Stadion: Gemeentelijk Stadion Vrasene
Vrasene klopt Kemzeke na ellenlange penaltyreeks
Gentil Dossche

Vrasene heeft zich in de spannende derby tegen Kemzeke kunnen plaatsen voor de 2de ronde. Uiteindelijk waren er 18 strafschoppen nodig om de winnaar aan te duiden.

Hoewel het een wedstrijd werd zonder veel doelkansen kwam Vrasene al na enkele seconden gevaarlijk opzetten. Een slechte terugspeelbal bij Kemzeke werd onderschept maar De Ly trapte de bal op Berckmoes. Net over het kwartier haalde Pieter Maes uit met een laag schot dat nipt naast vloog. Op het halfuur dreigden de bezoekers met een vrije trap van Trienpont. Charifi bediende De Ly met een uitstekend balletje en die werkte beheerst af. Op slag van rust klom Kemzeke op gelijke hoogte. Trienpont nam een verre voorzet op de slof en Heungens misrekende zich.

In de tweede helft had Vrasene een licht veldoverwicht maar kansen bleven aan beide kanten uit. Een vluchtschot van Vandenabeele ging over. De thuisploeg werd tot 10 herleid na een 2de geel voor Schelfhaut. Een kopbal van Janssens na hoekschop ging voorlangs. Toen De Ly zich kwetste en alle wissels waren opgebruikt moest de thuisploeg met 9 naar de strafschoppen. Het werd een spannende reeks waarbij doelman Heungens de 8-7 eindstand binnentrapte.

KFC Vrasene:Heungens, G. Maes, Janssens, Schelfhaut, Charifi (58’ Vyaene), P. Maes, B. Maes (64’ De Jonghe), De Ly, Meiresone, Joris, Van Osselaer (46’ Sinnaeve)

KVV Kl. Kemzeke:Berckmoes, B. Maes, Peirsman, Ruymbeke, Saman, Decuypere (66’ Vandewiele), Franssens, Stobbeleik (46’ Baeyens), Trienpont, Vandenabeele, Matthynssens

Doelpunten:36' De Ly 1-0; 45' Trienpont 1-1. Strafschoppen 8-7