Kwartiertje ver en de supporters zijn de echte helden van de avond vooralsnog. Zowel uit als thuis zorgen voor flink wat kabaal.
Kortrijk nu toch eens echt met een kansenregen. Ouali en Van Der Bruggen en co zijn er dichtbij, uiteindelijk de kopbal over. Bossut heeft ondertussen zijn eerste aardappel of preistok te strikken. Wat een soep!
21
"Er mag niets, maar dan ook niets op het terrein gegooid worden", aldus de stadionspeaker. "Sammy janet, Sammy janet", zijn die van Kortrijk er verbolgen over.
24
De match zelf? Die is een beetje minder hevig aan het worden. De thuisploeg heeft het overwicht, maar doet er vooralsnog weinig mee.
25
"Shoes off if you hate Kortrijk", hebben die van Essevee ondertussen koude voeten.
28
Buitenspel van Harbaoui, Verboomen laat de vrije trap nemen ... op de helft van Zulte Waregem. Droefnis in een oranje kostuum, part 145 op de Belgische voetbalvelden.
29
Ondertussen is Kagelmacher ei zo na door de buitenspelval geglipt op weg naar Bossut, maar de vlag gaat de hoogte in en weg kans!
32
Azouni geeft nogal makkelijk een corner weg, maar daar komt weinig van.
36
Het tempo is even wat aan het inzakken.
38
Vrije trap voor de bezoekers, maar uiteindelijk is het De Pauw die voor een plukbal zorgt voor Bruzzese.
39

Goal
Doelpunt van Andriy Batsula (Onbekend Onbekend)
Linksachter Batsula pakt de afvallende bal perfect op de slof, Bossut is kansloos. De Kerels staan op voorsprong!
43
Kan Zulte Waregem nog iets verzinnen voor de koffie? Bongonda en Sylla zijn alvast aan het opwarmen voor na de pauze mogelijk.
45
 Gele kaart voor Julien De Sart
De Sart gaat als eerste vandaag de bon op voor een ferme fout op het middenveld. Kan de vrije trap iets opleveren?
45+1
We krijgen er nog een minuutje bij in deze eerste periode. De vrije trap zal dus mogelijk het laatste wapenfeit zijn en daar kon Essevee niets uit puren. Toch nog een corner!
45+2
Kopballetje Bjordal nog, maar te weinig kracht erachter om de thuisploeg te bedreigen. 1-0 en meteen rusten dus!

Scheidsrechter
Rust
KV Kortrijk - Zulte Waregem: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:18
Kortrijk met voorsprong de rust in!
Wat krijgen we nog na de koffie?
21:30
Zowel Sylla als Bongonda zijn ernstig aan het opwarmen en lijken er beiden in te gaan komen. Buffel en Bjordal de kinderen van de rekening?
21:34
"Theo Theo Theo", de supporters van Essevee zijn blij met de dubbele wissel.
46
De bal rolt opnieuw in Kortrijk!
Wat krijgen we in de tweede helft?
46
Vervangen Thomas Buffel
Ingevallen Mamadou Sylla Diallo

Zoals verwacht dubbele wissel bij Essevee.
46
Vervangen Henrik Rørvik Bjørdal
Ingevallen Theo Bongonda

49
De tweede helft begint met heel veel balverlies langs beide zijden. Oogstrelend is het vooralsnog niet, intensief wel.
51
D'Haene haalt een keertje de achterlijn, maar Heylen kan nog in corner blokken. De fans gaan er nog eens wild achteraan!
53
 Gele kaart voor Larry Azouni
Azouni kreeg geel voor protest, het zal niet de laatste prent zijn van de avond!
54
Sylla met een kopbal op een corner, maar niet binnen het kader en zo weg kans voor de bezoekers.
57
Yves Vanderhaeghe mag zich aan een reprimande verwachten van ref Verboomen. De poppetjes zouden nog wel eens aan het dansen kunnen gaan.
58
D'Haene en Ouali kijken naar elkaar, het is die laatste die trapt. Naast!
60
De Sart probeert het met een omhaal, maar weinig krachtig én naast. We zijn een uur ver!
60
Heylen laat zich aftroeven ... Ajagun laat het liggen!
Ow ow ow, Heylen laat zich plompweg in de luren leggen. Ajagun vergeet te profiteren en geeft de bal wat makkelijk aan Bossut.
61
 Gele kaart voor Mamadou Sylla Diallo
En daar is de volgende kaart al! Niemand weet waarom.
64
Vervangen Abdul Ajagun
Ingevallen Rubenilson Kanu

64
We zijn bijna halfweg de tweede helft en vooralsnog maakt Zulte Waregem weinig aanspraak op de gelijkmaker. De fans roepen ondertussen op Teddy Chevalier, die aan het opwarmen begint.
68
Nog eens een corner voor de thuisploeg, maar meteen een aanvallende fout. We zijn halfweg de tweede helft.
71
Er mag nog eens iets gaan gebeuren, want van strijd alleen worden we niet warm.
73
Vervangen Nill De Pauw
Ingevallen Chris Bedia

Euh ja, met drie spitsen én Bongonda dan maar proberen forceren zeker?
76
Plots nog eens een kans voor de Kerels, maar D'Haene kan net niet bij de voorzet van Ouali en in de herneming kan niemand echt goed afdrukken richting Bossut.
78
Kortrijk is nu echt wel met de kansen aan het morsen. De Sart en Batsula zetten zich door, maar de voorzet komt er niet goed uit.
80
Chevalier gaat invallen dames en heren! Het stadion gaat uit zijn plaat!