KAA Gent Ladies
Anderlecht
1-0
2-1
3-1
Datum: 24/03/2019 15:00
Competitie: Beker
Speeldag: Kwart Finales

KAA Gent Ladies kloppen Anderlecht in leuke bekermatch voor vol huis

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Oostakker
| 0 reacties
KAA Gent Ladies kloppen Anderlecht in leuke bekermatch voor vol huis
Foto: © Louis Evrard

Meer dan 1000 toeschouwers tekenden present voor een absolute kraker in het Belgisch vrouwenvoetbal tussen Gent en Anderlecht. En ze kregen een leuke wedstrijd voorgeschoteld, zoveel was duidelijk.

RSC Anderlecht mag in april als leider de play-offs in en heeft een serieuze voorsprong op het nummer 2, de KAA Gent Ladies. Maar: een cupmatch is altijd anders én de KAA Gent Ladies deden het de voorbije jaren ook al een paar keer goed tegen paars-wit in de Beker - met als summum de bekerwinst in 2017.

En ook anno 2019 wilden de Buffalo's van de Cup een hoofddoel maken, zeker nu ook de mannenploeg al de bekerfinale wisten te bereiken. Met een halve finale tegen WS Woluwe voor de boeg een realistisch doel bij winst in de kwartfinale.

Eentje voor en eentje na de pauze

De thuisploeg toonde in de eerste helft meteen dominantie. Het had het meeste balbezit, kwam het meest in de buurt van de grote rechthoek en kreeg ook vijf corners voor de pauze tegenover nul voor de Brusselaars. Die dominantie leverde lange tijd echter weinig op.

Tot iets voor rust plots een bal door Lenie Onzia heerlijk op de slof werd genomen, meteen goed voor de 1-0. Odeurs kansloos op die fase, net als kort na de pauze toen Onzia Maximus in het straatje stuurde en die uitpakte met een briljante lob.

Op naar de halve finale

Paars-wit was nochtans gretig uit de kleedkamers gekomen en bij een voorzet van Merchiers had de gelijkmaker ook op het bord gekund, maar het ontbrak Anderlecht in deze kwartfinale vooral aan efficiëntie en daadkracht in de grote rechthoek. 

Niet dat ze niet probeerden om de bakens nog te verzetten, maar de overwinning van de Gent Ladies kwam eigenlijk nooit echt in het gedrang - de aansluitingstreffer via Sarah Wijnants kwam daarvoor te laat. Minnaert kon er in blessuretijd met een trap van heel ver nog 3-1 van maken. Half april wacht de halve finale tegen Woluwe, op 22 april mogelijk een nieuwe bekerfinale.

Opstellingen

KAA Gent Ladies KAA Gent Ladies

  Speler G Beoordeel
Seynhaeve Lowiese   90' -

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Tison Charlotte   90' -
Herbeleef KAA Gent Ladies - Anderlecht

Vooraf