KAA Gent Ladies - Standard de Liège

Gent klopt Standard en mag tweede beker in drie seizoenen vieren
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Denderleeuw
| 0 reacties
Gent klopt Standard en mag tweede beker in drie seizoenen vieren
Foto: © photonews

De bekerwinnaar van 2017 (Gent) nam het in Denderleeuw op tegen de bekerwinnaar van 2018 (Standard). En dus zou het een duel op het scherpst van de snee gaan worden, dat was van meet af aan duidelijk.

Een zonovergoten Denderleeuw, met meer dan 1000 supporters - zeker 80% daarvan met een blauw-wit hart - die de nodige sfeer in de keet brachten. Veel meer wensen wij eigenlijk niet op een paasmaandag. Beide teams wilden de unieke bekerkans verzilveren en opnieuw een prijs in de kast bijschuiven.

Het openingskwartier golfde de wedstrijd goed van links naar rechts en terug, de eerste kansjes werden door Schoenmakers over het doel van Seynhaeve gekopt. De eerste goede mogelijkheid voor de Buffalo's leverde dan weer de 1-0 op via Minnaert, die vrij kon inkoppen.

1-0 en rood Charlier

Gent op rozen en al helemaal nadat Charlier voor een fout op Minnaert nog voor de rust werd uitgesloten. De Rouchettes gedecimeerd en dat maakte het voor hen er zeker niet makkelijker op in al vrij zware weersomstandigheden op een bovendien erg droog veld.

De Buffalo's kregen na de rust de nodige kansen om met dat overtal aan de slag te gaan en de geruststellende 2-0 op het scorebord te brengen, maar die bleef uiteindelijk uit tot een dikke tien minuten voor tijd.

Invalster Mariam Abdulai Toloba kon toen de bal in de verste hoek voorbij Lichtfus steken, waardoor het feestje stilaan kon worden ingezet. De tweede bekerzege in drie seizoenen kwam uiteindelijk nooit echt in gevaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws