Stadion: Gemeentelijk Stadion oud- Heverlee
Dames Leuven winnen van Tienen
Dirk Pieters

OHL-A  -  KVK Tienen 1 - 0

Van bij de aanvang neemt OHL het voortouw, doch de eerste kans is voor Tienen. Een trap van Elke Meers in de 16’ wordt door keepster Kelly Ickmans mooi weggewerkt.
De zware nederlaag in Tienen moest worden recht gezet. De B-kern had ’s morgens het goede voorbeeld gegeven door tegen Tienen-B met droge 3-0 cijfers te winnen.
In de 17’ breekt Esther Zwaenepoel op de rechterflank door en bedient Kelly Nijns, die mooi afwerkt, onbereikbaar voor Heidi Peeters: 1-0. Dat was ook meteen de stand bij de rust.

Tobe Goossens, die een goede middagdut deed, geeft de aftrap voor de 2de helft, en met succes. Tienen heeft de meeste kansen maar de 0HL-verdediging laat geen steken vallen.
Een grote kans van Ebhodage op aangeven van Cotteur is er nog in de 84’. Doch Kelly Ickmans houdt haar netten leeg.

Een verdiende overwinning voor de witten. Een klein feestje wordt gehouden op en naast het veld. Een opsteker voor de ganse damesgroep met 6 op 6 vandaag.

OHL: Ickmans, Zwaenepoel, Cayman, Van Roie (67’ Onzia), Goris (73’ Cornelis), Anthoons, Van Impe (32’ Schouteeten), Goethals, Vanelderen, Nijns, Mathues.

Goal: Nijns (17’)

Geel: Vanelderen (53’), Nijns (55’), Huybrechts (82’), Philtjens (90’)

Trainers: Luc Goossens, Maarten Timmermans

Afgevaardigde: Eddy Timmermans

Scheidsrechter: Carla De Boeck
Assistent-scheidsrechters: K.Lauwers, Luc Cuyt.

Verslaggeefster: Marijke Das