Competitie: BeNe League Red
Speeldag: Speeldag 9
Wezemaal - OHL 6-1
Jan Van Looy

Wezemaal heeft het niet gemakkelijk gehad met een snel en snedig OHL, maar de ervaring en het geduldig afwachten zorgden ervoor dat alsnog een ruime zege werd behaald. Evi Willekens werd voor de wedstrijd gehuldigd voor haar 300ste wedstrijd voor Rapide.

OHL ging dus het best van stapel, maar de Rapide-verdediging hield zonder veel problemen stand. De thuisploeg kreeg nog de beste kansen. Kristien Elsen kon drie maal dreigen en een gevaarlijk inzenden van Femke Maes werd net niet afgerond. Een dikke 5 minuten voor de rust kwamen de lokalen op
voorsprong : Femke Maes werd in het centrum aangespeeld en zij zette de bezoekende verdediging in de wind (1-0). OHL was nauwelijks bekomen van die opdoffer of Annelies Timmermans kon op korner met een buffelstoot ongedekt binnenkoppen (2-0).  Aan de overkant werd keepster Tania Vandenhouwe fel verblind door de zon en had zij geluk dat een mistasten op hoekschop niet in doel werd verwerkt. Kristel verelst kon nog alleen aan de haal gaan, maar zij werd al dan niet terecht afgevlagd. Rust 2-0.

In de aanvang van de tweede helft leek Wezemaal de zaken onder controle te hebben. Een vrije trap van Liesbeth Hemelsoet werd met een knappe kattesprong door doelvrouw Kelly Ickmans onschadelijk gemaakt. Maar dan viel toch een tegendoelpunt uit de lucht : na een center langs rechts en in een rommelige fase voor doel wist Lenie Onzia de stand te milderen (2-1). In tegenstelling tot in het verleden viel er niet veel paniek te bespeuren bij
Rapide. OHL voerde de druk nochtans op. 20 minuten voor tijd werd Kristel Verelst in het midden knap aangespeeld en zij devieerde de bal bal in doel (3-1). Het ging nu plots zeer vlot bij de thuisploeg. Een afgekeurd doelpunt van Femke Maes was maar uitstel voor executie. Karen Meeus werkte voorbereidend werk van Imke Courtois langs links zelfverzekerd af (4-1). De ingevallen Karolien Meykens knalde binnen de minuut hoog langs de linkerpaal (5-1) en Kristel Verelst kon in de slotfase nummer 6 binnentikken. Eindstand 6-1.

WEZEMAAL : Tania Vandenhouwe, Liesbeth Hemelsoet, Imke Courtois, Evi Willekens, Tina Van der Auwera, Karen Meeus (79' Inge Heiremans), Femke Maes, Annelies Timmermans, Hanne Van De Goor (86' Karolien Meykens), Kristel Verelst, Kristien Elsen (84' Berit Stevens)

DOELPUNTEN :  38' 1-0 Femke Maes, 40' 2-0 Annelies Timmermans, 62' 2-1 Lenie Onzia, 70' 3-1 Kristel Verelst, 74' 4-1 Karen Meeus, 87' 5-1 Karolien Meykens, 89' 6-1 Kristel Verelst

KAARTEN : GEEL : 65' speelster nr 4 OHL