Stadion: Bergestadion
Tienen verslaat STVV
Rita De Meyer

De topmatch tegen STVV die absoluut gewonnen moest worden door Tienen om in de running te blijven voor de titel.

Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week tegen Woluwe kwamen Elke Meers (na schorsing) en Adeline Medard (na ziekte) terug in het elftal! Onze dames speelden tactisch een perfecte wedstrijd en gaven achteraan nauwelijks iets weg.

Nochtans begon de wedstrijd voor KVK Tienen bijna met een valse start. Een afgeweken schot van Kristien Elsen belandde gelukkig aan de voor ons juiste kant van de paal. Na 8 minuten kwamen we de eerste keer gevaarlijk opzetten en het was meteen raak. Combinatie Janice Cayman-Isabelle Ebodhaghe op rechts, gevolgd door een mooie actie van Isabelle die voor doel bracht en Sindy Put trapte beheerst de 1-0 tegen de touwen. Onze dames hadden meteen hun drive gevonden en 5 minuten later verscheen Elke Meers, na een prima doorsteekpas van Sindy Put, alleen voor doel maar trapte de bal op de lat. Het was uiteraard opletten voor de snelle uitbraken van STVV, maar door het prima blok dat KVK Tienen neerzette, was het voor STVV heel moeilijk om mogelijkheden te creëren…
Na 23 minuten trapte Elke Meers, na een afleggertje van Sindy Put, weer op doel, maar Anneleen Haesen kon haar schot onschadelijk maken. Eén minuut later zette Sindy Put met een identieke doorsteekpas als 10 minuten eerder, Elke Meers weer alleen voor doel. Deze keer liet Elke de bal net iets te ver van haar voet springen waardoor Anneleen Haesen redding kon brengen. Op het halfuur zo’n snelle uitbraak van STVV, maar het schot dat hieruit volgde was te zwak om Heidi Peeters te bedreigen. 7 minuten voor rust counterde KVK Tienen erg scherp. Isabelle Ebodhaghe troefde haar tegenstandster af en kwam oog in oog met Anneleen Haesen. Isabelle bleef koelbloedig, dribbelde de keepster en legde zo de bal in het lege doel 2-0! Op slag van rust laatste mogelijkheid voor KVKT! Corner van Elke Meers die aan de 2de paal door Sindy Put werd ingekopt, maar de bezoekende goalie kon redding brengen.

Na een prima 1ste helft stonden we verdiend 2-0 voor, maar gezien het aantal kansen dat we creëerden, hadden het er best meer kunnen zijn!

Net na rust kregen we weer een erg grote kans! Isabelle Ebodhaghe stuurt Elke Meers weg op links, met een goede actie ging Elke haar tegenstandster voorbij en zette prima voor naar de uitstekend gevolgde Isabelle Ebodhaghe die op Anneleen Haesen besloot! Hier had het eigenlijk 3-0 moeten zijn! 2 minuten later ging een afgeweken vrije trap van Elke Meers net naast. Vanaf toen parkeerde STVV op onze helft. Het had wel 70% balbezit maar creëerden geen grote kansen. Net voorbij het uur was er wel een heet standje voor ons doel, maar uiteindelijk belandde de bal naast. Op 20 minuten van het einde volgde de gevaarlijkste mogelijkheid voor STVV in de hele 2de helft. Een afgeweken schot van kapitein Annelies Timmermans die Heidi Peeters met een ultieme kattensprong nog uit haar doel kon ranselen. Op counter hadden onze dames via Janice Cayman (tot 2x toe) en Elke Meers nog de beste mogelijkheden, maar het ontbrak aan frisheid om deze kansen succesvol af te ronden!

Zo bleef het 2-0 voor onze dames en door deze verdiende overwinning blazen we de competitie weer nieuw leven in. Standard wordt de nieuwe leider met 39 punten, gevolgd op 1 puntje door STVV en op 2 punten door KVKT.