Stadion: De Kouter
Overwinning voor Famkes Merkem
Rita De Meyer
| 0 reacties

Jabbeke moest dit weekend opnieuw aantreden voor een belangrijke match, op verplaatsing naar Merkem. Altijd een zware tegenstander en op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen.

Jabbeke kon de laatste weken wat vrijer ademen na 3 opeenvolgende overwinningen. Bij ventuele nieuwe winst lonkte de linkerkolom van de klassering. Jabbeke moest het doen zonder de geschorste Leen Jonckheere en de zieke Kim Jacobs + resem andere gekwetsten. Elke Vanrafelghem en Hanne-Lore Scherrens kwamen voor het eerst dit seizoen bij de kern.

De weersomstandigheden waren zeer slecht. Een harde Noordelijke wind, hagelbuien en buien van smeltende sneeuw zorgden voor het decor.
 Eerste Helft

Merkem was blijkbaar het best aangepast aan de omstandigheden. Na 1 minuut mocht een speelster van Merkem vrij schieten naar doel, niemand van Jabbeke belette haar het schieten en de bal ging naar de hoek. Kizzy Vanbrackevelt dook goed de hoek in maar bij het neervallen een verkeerde beweging en de bal ging naast haar door in het lege doel, 1-0.
Nog geen 2 minuten later een slechte terugspeelbal van Iris Willaert op Lien Sanders, de Merkemse spits was bij de les en maakte de klus ook af en scoorde de 2-0 na amper 3 minuten spelen!!! Merkem kreeg geen enkele zuivere kans maar kreeg twee goals zomaar cadeau in geschenkverpakking.

Jabbeke was van slag en kon Merkem niet direct van antwoord dienen. Na 15 minuten toch een eerste keer Jabbeke met Isabelle Plaisier maar haar schot was te zwak. In de 16de minuut Helena Bonte met een gekraakt schot gepakt door de Merkemse keeper. In de 19de minuut een mooie actie van Merkem, Sarah Metsu kon het schot nog afblokken en in hoekschop verwerken.

Na 22 minuten een verre trap van Merkem naast het Jabbeekse doel. In de 26ste minuut beste kans van de eerste helft voor Jabbeke, via enkele tussenstations belandde de bal bij Isabelle Plaisier die schuin voor de Merkemse doelvrouw kwam en de bal voorlangs trapte. Na 34 minuten een ver schot van Lynnde Ketels naast. In de 37ste minuut een schot van Merkem gepakt door Kizzy.

Na 42 minuten opnieuw een kansje voor Plaisier alleen voor de keeper maar gepakt. Laatste kans van de 1ste helft was voor Merkem, alleen voor Kizzy maar naast getrapt.
 Tweede Helft
Jabbeke probeerde in de 2de helft de bakens te verzetten. Na 48 minuten een schot van Charlotte Verstraete op de Merkemse keeper. Na 55 minuten een hard schot van Helena Bonte op pass van Sarah Metsu, de bal ging naar de winkelhaak maar met een superieure redding wist de Merkemse keeper de netten schoon te houden.

Na 57 minuten werd Helena Bonte vervangen door Karen Devlieghere. Na 62 minuten mocht Isabelle Plaisier alleen op de Merkemse doelvrouw afgaan, haar schot werd gepakt. Na 69 minuten een kans voor Merkem, de bal werd centraal weggewerkt en het schot van de thuisploeg recht in de handen van Kizzy. In de 73ste minuut ging Annelies Billiet naar de kant voor Hanne-Lore Scherrens.

Jabbeke gooide de laatste 10 min alles in de aanval. Merkem kreeg daardoor kansen om de match te beslissen. In de 80ste minuut 2 reuzenkansen voor Merkem. Eerst besloten over het doel, even later op Kizzy. In de 82ste minuut counter van Merkem, een voetreflex van Kizzy voorkwam de 3-0.

In de 87ste minuut een kans voor Lien Sanders, haar poging ging naast het Merkemse doel.  In de 90ste minuut de zoveelste lange bal in de voeten nu van Charlotte Verstraete die alleen naar doel mocht afgaan en de klus mooi afmaakte, 2-1.
Nog blessuretijd op de teller en een vrije trap voor Jabbeke. Alles werd naar voren gegooid maar het mocht niet baten, de bal viel niet goed en dus ging de thuisploeg met de 3 punten lopen.