Beerschot AC
staStandard de Liège
Datum: 18/04/2014 20:30
Competitie: BeNe League
Speeldag: Speeldag 24
Standard Fémina klopt Antwerp en blijft leider in BeNe League
Standard Fémina klopt Antwerp en blijft leider in BeNe League
Foto: © SC

Standard heeft zijn job gedaan op het veld van Antwerp: het won al bij al makkelijk met 1-5 en staat zo terug drie punten voor Twente, dat gisterenavond al won.

Aernout Van Lindt in Antwerpen

De Antwerp Ladies speelden de laatste twee maanden hun thuiswedstrijden op Kontich, waar de club volgend jaar ook naartoe trekt. Maar voor een zonnige zaterdagnamiddag kon er wel nog eens op de Bosuil gespeeld worden. Het was dan wel op een synthetisch veld vlak achter het hoofdveld, maar dat deerde niemand. De Antwerpspeelsters legden er van begin tot einde hun hoofd voor en speelden bijwijlen zelfs goed mee met de bezoeksters.

Na een halfuurtje moest Antwerp zich wel voor het eerst gewonnen geven, Kim Mourmans was de goalgetster van dienst. Die 0-1 leek wel de ruststand te gaan worden, maar in de laatste drie minuten gebeurde er nog veel. Eerst stuurde Wullaert Vanity Lewerissa in het straatje en zij werkte beheerst af in de overhoek, daarna moest Huybrechts goed uitkomen en tot slot ging er nog een bal pardoes op de lat: 0-2 bij de rust.

Standard controleert na rust

Na de koffie was Standard meer baas, zonder dat het al te fel moest aandringen. Opnieuw Moermans met de 0-3, Lewerissa heel makkelijk met de 0-4 op aangeven van Wullaert - die niet zelfzuchtig acteerde en gewoon af gaf. Biesmans miste tussendoor van dichtbij de kans om de score nog hoger te laten oplopen, maar een sterk Standard kwam nooit echt onder druk te staan en het ging al bij al makkelijk naar een ruime overwinning.

Aline Zeler mocht uiteindelijk vanop de penaltystip de forfaitcijfers rondmaken, Sophie Mannaert wist in de slotfase nog de eer te redden voor een moedig Antwerp, dat wel laatste blijft staan in het klassement, maar zijn best deed van minuut 1 tot 90.