tweFC Twente
staStandard de Liège
Datum: 13/09/2013 19:30
Competitie: BeNe League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: De Grolsch Veste
BeNe League: Oranje boven?
BeNe League: Oranje boven?
Foto: © SC

Op dit eigenste moment begint speeldag 4 van de BeNe League, seizoen 2013-2014. De eerste echte topper staat op het programma: Twente - Standard.

Door Aernout Van Lindt

Met Twente en Standard staan de twee teams die vorig jaar de competitie spannend hielden tot op de slotspeeldag tegenover elkaar. Het is de vraag of de Luikse dames deze keer wel aan het langste eind kunnen trekken, want vorig jaar ging de titel nog verloren op de slotspeeldag.

Beide ploegen willen overigens graag winnen, want zowel de club uit Enschede als die uit De Vurige Stede verloren pril in het seizoen al enkele puntjes en dus is nieuw puntenverlies uit den boze.

Oranje boven?

Opvallend overigens - al is het na drie speeldagen misschien nog wat vroeg om conclusies te trekken - is dat er in de top-7 op dit moment zes Nederlandse teams staan. Enkel Standard houdt zich voorlopig staande tegen onze Noorderburen.

In duels tussen Belgische teams en Nederlandse teams zwaait Oranje ook de plak: al 4 keer won een Belgisch team van een Nederlands team, tegenover 8 keer omgekeerd.

Nieuwelingen tegen elkaar

Een duel om uit te kijken is dat tussen Antwerp en AA Gent. Beide clubs zijn nieuw in de BeNe League en zeker het puntenloze Antwerp wil maar wat graag de punten thuis houden.

AA Gent pakte al enigszins verrassend drie punten tegen Utrecht en zal nu ook in Antwerp iets willen rapen, om zo in de middenmoot te kunnen gaan plaatsnemen.

Meer nieuws