heeHeerenveen
Club Brugge
Datum: 04/10/2013 19:30
Competitie: BeNe League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Heerenveen neemt leiding, Ajax en Standard halen uit
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Heerenveen neemt leiding, Ajax en Standard halen uit
Foto: © SC

In de BeNeLeague stonden alle wedstrijden van de zesde speeldag op het programma. Leider Twente was bye, dus konden Heerenveen en ADO Den Haag profiteren om de leidersplaats over te nemen. Uiteindelijk slaagde enkel Heerenveen daarin.

Heerenveen - Club Brugge 4-0

Heerenveen wist wat het te doen stond tegen Club Brugge. Winnen en de leidersplaats was, al dan niet gedeeld, binnen. Miedema zorgde meteen voor een voorsprong door al in de tweede minuut te scoren. Club Brugge was dus meteen op achtervolgen aangewezen. Na de koffie zorgde Waldus voor de veilige 2-0. Helemaal op het einde kwam Miedema nog tweemaal tot scoren.

ADO Den Haag - Telstar 0-1

Ook ADO Den Haag kon de leidersplaats overnemen van Twente, maar de Hagenezen leken niet verder dan een scoreloos gelijkspel te geraken tegen Telstar. Helemaal op het eind kon Telstar verrassend de zege pakken.

Utrecht - Standard 1-3

Standard haalde zwaar uit in Utrecht. De thuisploeg stond na nog geen half uur spelen al op een dubbele achterstand. Lewerissa en tweemaal Schoenmakers zorgden voor de Luikse doelpunten.

PSV/FC Eindhoven - Lierse 4-2

In Eindhoven werd hét spektakelstuk van deze speeldag afgewerkt. De thuisploeg kwam steeds op voorsprong, maar de vrouwen uit Lier kwamen steeds op gelijke hoogte. De laatste treffer van de Kort was er uiteindelijk te veel aan. Eindhoven kon aan het eind nog een vierde binnen prikken.

Ajax - PEC Zwolle 7-0

Ook in Ajax - Zwolle werd aan de lopende band gescoord, maar daar vielen de goals allemaal aan dezelfde kant. Vooral Chantal de Ridder was in bloedvorm. Zij tekende voor een hattrick.