KAA Gent Ladies
Dames OHL
Datum: 19/12/2014 19:30
Competitie: BeNe League
Speeldag: Speeldag 13
BeNe: Lierse klopt Club Brugge, Gent en OHL delen punten
BeNe: Lierse klopt Club Brugge, Gent en OHL delen punten
Foto: © SC

De Lierse Toppers stomen door in de BeNe League. In eigen huis wonnen ze nu ook van Club Brugge. OH Leuven heeft dan weer zijn eerste puntje beet na een 1-1 in Gent. Ook Anderlecht pakte een puntje tegen Heerenveen.

Eerder op de avond had Standard zich al tot herfstkampioen gekroond na een 1-5 overwinning op bezoek bij PSV. Daarover kan u HIER meer lezen. Door het verlies van Twente is de kloof op het nummer 3 zelfs groter geworden. Maar ook op de avond waren er nog vijf duels.

Lierse - Club Brugge 2-0

Lierse duikt de winterstop in op een gedeeld vijfde plaats. Het versloeg in eigen huis de dames van Club Brugge. Bij de koffie was het nog 0-0, daarna werd het via Vugts en Vanhaevermaet snel 2-0.

De bezoeksters kwamen nog opzetten, maar de aansluitingstreffer - laat staan meer - maken lukte niet meer. Club Brugge staat met 13 punten halfweg op plek 9. Zo werd het een afscheid in mineur voor Sophie Mannaert: zij hangt de schoenen aan de haak na vanavond.

AA Gent - OHL 1-1

OH Leuven had dit seizoen nog geen punten weten te sprokkelen en wilde - met de winterstop in het verschiet - de nul wegkrijgen. Dat lukte uiteindelijk ook, na een gelijkspel in Oostakker tegen de Gent Ladies.

Marlies Verbruggen had de Leuvenaars op voorsprong gezet, daarna begon de thuisploeg aan te dringen. Via Maximus kwam de gelijkmaker halfweg de tweede helft, in de slotfase had het nog beide kanten op gekund ... maar het bleef 1-1.

Andere uitslagen:

Anderlecht - Heerenveen 1-1
Telstar - PEC Zwolle 3-0
Twente - ADO Den Haag 1-2