Lierse SK Vrouwen
Anderlecht
Datum: 11/10/2014 19:30
Competitie: BeNe League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Karel Bo-Ge Stadion
BeNe: Lierse wint van Anderlecht, Twente morst punten en ziet Standard uitlopen
BeNe: Lierse wint van Anderlecht, Twente morst punten en ziet Standard uitlopen
Foto: © SC

In de BeNe League stonden er dit weekend weer heel wat duels op het programma. Lierse pakte in een Belgisch duel de punten tegen Anderlecht, Twente morste punten tegen Telstar en ziet Standard weglopen in de stand.

Standard won donderdag de topper al van Ajax (1-0) en kon vanuit een luie zetel toekijken of Twente eventueel ook punten zou laten liggen. En dat gebeurde: na een spectaculair duel stond er 4-4 op het scorebord. Standard is zo leider met twee punten voorsprong op Twente en drie op Ajax. Het heeft bovendien nog een wedstrijd minder gespeeld.

Lierse won dan weer in eigen huis van Anderlecht. In de eerste helft kregen de bezoeksters nochtans enkele goede kansen, maar Crammer schoot eens voorlangs en eens op de paal. Na de koffie keerde de match en knokte Lierse zich naar de bovenhand. Via Vugts, De Cock en een eigen doelpunt van De Neve werd het 3-0.

Anderlecht mist zo de kans om naast Ajax te komen op plek 3 in de stand, Lierse stijgt door de tweede zege ietwat in de stand. Onderin vinden we OHL, dat ook op bezoek bij PEC Zwolle geen geluk had en uiteindelijk met 3-2 de boot in ging. Morgen ontvangt Club Brugge nog ADO Den Haag. (AVL)

De uitslagen:

Standard - Ajax 1-0
PSV - Heerenveen 2-0
PEC - OHL 3-2
Lierse - Anderlecht 3-0
Telstar - Twente 4-4
Club Brugge - ADO Den Haag (dinsdag)