Competitie: BeNe League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Standard zet scheve situatie recht bij leider

In de BeNe League stonden vanavond een aantal toppers op het programma. Grote winnaar daarvan is Standard Fémina, dat een scheve situatie rechtzette op het veld van Heerenveen.

Heerenveen - Standard 2-4

Heerenveen was voor de pauze voorgekomen via - wie anders - Miedema. Toen zij tien minuten na rust ook haar tweede van de avond en meteen de 20e (!) van het seizoen maakte, leek de wedstrijd gespeeld.

Maar dat was buiten Standard Fémina gerekend. Diverse Red Flames binnen de Luikse ploeg konden elk met een doelpunt de scheve situatie rechtzetten.

Eerst lukte Demoustier een goal, daarna maakte Wullaert snel gelijk. Nog was Standard niet verzadigd: via De Gernier en Biesmans werd het nog 2-4. Een belangrijke overwinning voor de Luikse dames, die tot op een puntje van Heerenveen naderen in de stand.

Doordat PSV/Eindhoven en Twente in een ander duel 1-1 gelijkspeelden komt alles bovenin op een zakdoek terecht.