Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Het Kuipje
Westerlo proeft nog eens van de zege
Dieter Arens

Westerlo heeft eindelijk zijn partij nog eens kunnen winnen. De mannen van Ceulemans haalden het nipt van Sint-Truiden met 2-1. Diawara opende de score voor de Truienaars, maar Janssens en Ntuka zorgden nog voor de ommekeer.

Na één minuut spelen trapte Buvens de eerste goede kans van de wedstrijd op Bourdon. Even later kwam Westerlo eens opzetten met een kopbal van Janssens die op het dak van het doel belandde. Iets voor halfweg spelen kon Sint-Truiden juichen. Een hoekschop van Buvens werd door Diaware staalhard tegen de netten gekopt: 0-1. Lang kon Sint-Truiden niet genieten van de voorsprong. Janssens kon ook via het hoofd scoren en bracht de bordjes weer in evenwicht: 1-1. Westerlo kon nog met een voorsprong de rust ingaan, maar Vanarwegen trapte in het zijnet.

Na de rust kwam Westerlo meteen op voorsprong. Ntuka zette een paar verdedigers van Sint-Truiden in de wind en rondde beheerst af. Nadien gingen de Truienaars nog op zoek naar de gelijkmaker, maar Westerlo liet dat niet tot de orde komen.

Westerlo kan door deze overwinning weer even opgelucht ademhalen, nadat het lang niet meer had kunnen winnen.