Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Jan Breydel
Cercle geraakt niet voorbij Westerlo
Van Biervliet Pieter

Cercle Brugge is vanmiddag niet verder geraakt dan een doelpuntenloze 0-0 tegen Westerlo. Het was de volledige wedstrijd de baas op het veld, maar kon dat overwicht niet in doelpunten omzetten.

In de eerste helft kan Westerlo op geen enkel moment dreigen. Enkel een weggewaaide voorzet zorgt voor wat gevaar. De bal belandt op de het dak van het doel. Aan thuiszijde noteren meer dan genoeg kansen. Meyssen maakt al na twee minuten Westerlo-keeper Bourdon wakker, zijn vrijtrap gaat net naast. Vier minuten later lijkt het dan wel raak, als opnieuw een vrijtrap van Meyssen in het pak belandt, en in het geharrewar de bal in doel verdwijnt. Scheids Flament had echter buitenspel opgemerkt. De kansen volgen zich in vrij snel tempo op, zowel Svetlicic, Milosevic en Dekelver steken de neus aan het raam, de afwerking laat het echter afweten. Meyssen tovert 10 minuten voor rust nog een wondermooie lob uit de voeten, maar ook daarop heeft keeper Bourdon de juiste reactie. Het blijft 0-0 aan de rust.

In een tweede helft wordt Harold Meyssen, sterkhouder op middenveld, al snel vervangen door nieuwkomer Sergio Peter, overgekomen van Blackburn Rovers en jeugdinternational bij de Duitse nationale ploeg. Cercle blijft de sterkste, en probeert kansen bijeen te voetballen, maar dat lukt toch een stuk minder vlot als voor de rust. Boi en Dekelver proberen, maar lukken niet. Na 60 minuten wordt Boi door Westerlo-speler Gommans omvergemaaid, direct rood en exit Gommans. Invaller Peter stevent 2 minuten later moederziel alleen op keeper Bourdon af, maar besluit naast.

Kort nadien mag Janssens tweemaal een vrije trap nemen, tweemal vanop verre afstand. Mollez pareert, maar moet telkens de bal lossen, echter zonder doelpunt tot gevolg. Aan de overzijde krijgt de ingevallen Roiha de bal mooi aangespeeld, maar hij wacht te lang en wordt de bal ontfutseld. De match eindigt voor Cercle nog bijna in de anti-climax als Ntuka alleen voor Mollez de kans van de wedstrijd krijgt, maar ook hij besluit naast.

De wedstrijd eindigt op 0-0, Cercle had vooral op basis van de eerste helft meer verdiend, Westerlo kon geen vuist maken en lijkt met een punt tevreden huiswaarts te keren.

Ref Flament kon vanmiddag weer aardig wat met karton zwaaien, en hield het op 3 gele kaarten per ploeg, en een rode daarboveop voor Westerlo. Het theatrale gedrag van de 4de scheids zorgde zowel aan Cercle als aan Westerlo-zijde voor de nodige frustratie.