Datum: 27/01/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
GB duwt Anderlecht in crisis *UPDATE*
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
GB duwt Anderlecht in crisis *UPDATE*
Foto: © SC

Anderlecht is in crisis. Dat is het minste dat je kan zeggen na de vrijdagavondwedstrijd op Germinal Beerschot. De Belgische recordkampioen verloor met 2-0 in Antwerpen en verloor zo voor de vierde keer punten in evenveel wedstrijden.

Germinal Beerschot kreeg een aantal uren voor aanvang van de wedstrijd te horen dat de nieuwelingen Milenkovic, Cruz en Victor dan toch speelgerechtigd waren. Opgenomen in de selectie werden ze wel, opgesteld niet. De wedstrijd zelf kwam traag op gang. Het inspelen was veelal slecht en goede acties waren lange tijd zeer zeldzaam. De niet al te beste staat van het veld zal daar zeker voor verantwoordelijk zijn geweest. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Cavens kwam net te laat om een voorzet van Dosunmu in doel te deviĆ«ren. Ook Anderlecht stak eens schuchter zijn neus aan het venster toen Mitu, eindelijk eens in de basis bij paars-wit, probeerde om doelman Luciano te testen. Echt gevaarlijk was zijn inzet echter niet. 

Anderlecht bereikte de twee aanspeelpunten voorin, Pujol en Frutos, nauwelijks of niet en Germinal Beerschot kwam, onder leiding van een hele goede Messoudi, wat sterker opzetten. Iets over halverwege de eerste helft klommen de Antwerpenaren op voorsprong. Cavens kon vanop afstand uithalen en nadat zijn schot was afgeweken verdween de bal achter Proto in het Brusselse doel, 1-0. De thuisploeg had de partij nu in handen en had via uitblinkers Messoudi en Cavens nog verder kunnen uitlopen, maar het bleef bij die 1-0 aan de rust. 

Anderlecht kwam duidelijk met betere intenties uit de kleedkamer. De Fransman Pujol was zeer dicht bij een doelpunt, maar de kruising stond in de weg. Luciano stond dan weer in de weg op een schot van Mitu. Anderlecht probeerde de bakens te verzetten en zo kreeg de thuisploeg behoorlijk wat ruimte om te counteren en dat gebeurde dan ook, maar de precisie ontbrak meer dan eens. Een kwartier voor tijd mocht Victor zijn rentree maken op het Kiel en even later was het ook de beurt aan Cruz. Die stond nog maar amper op het veld of hij zag hoe Victor Cavens op weg zette naar de 2-0. De Germinal Beerschot-spits twijfelde niet en werkte beheerst af, 2-0 en even later leverde dat Cavens een applausvervanging op en Germinal Beerschot een stunt en de drie punten. 

Germinal Beerschot lijkt het ergste nu wel gehad te hebben en klimt langzaam maar zeker naar de middenmoot. Germinal Beerschot is nu gedeeld tiende met 24 punten. Anderlecht moet zich van zijn kant eens dringend gaan bezinnen of het zou er binnen de kortste keren wel eens zeer slecht kunnen uitzien.





Vooraf