Stadion: Schiervelde
Zulte Waregem steelt de drie punten
Anthony Van der Planken
| 0 reacties

Zulte Waregem blijft in het spoor van de topploegen. Essevee won zaterdagavond met 0-3 op Roeselare. Toch kwam de overwinning veel moeilijker tot stand dan de score doet vermoeden, want Roeselare was voortdurend de betere ploeg.

Zulte Waregem had het geluk dat het vroeg kon scoren. Na amper dertien minuten legde Breleur de eerste treffer in het mandje. De Fransman liet met een afstandsschot doelman Sierens kansloos. Niet veel eerder was ook Dupré al dicht bij een doelpunt geweest.
Roeselare liet de kopjes echter niet hangen en trok meteen in de aanval. Merlier moest twee keer schitterend redding brengen op pogingen van Vanderbiest. Ook Smits en Vaesen waren erg dicht bij een doelpunt, maar het mocht niet baten.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Roeselare bleef domineren en drukken, maar stuitte telkens op een beresterke Merlier. De doelman van Essevee hield pogingen van onder meer Barbe en Dufoor uit doel. Ook Eloi kreeg een gigantische kans, de aanvaller kon echter niet doen wat van hem verwacht wordt: scoren.

Wie de kansen zelf niet afmaakt, krijgt het deksel op de neus. Een dikke tien minuten voor het einde scoorde Zulte Waregem een tweede doelpunt. Meert legde de 0-2 tegen de netten. En het werd zelfs nog erger voor Roeselare. Tim Matthys kon in de laatste minuten nog een derde keer scoren. Een al even zware als onverdiende zege voor Zulte Waregem, dat zo in het spoor van de top drie blijft.