Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem klopt Roeselare
Ruben Claesen

In een leuke partij kroonde Zulte Waregem zich tot beste van de promovendi. Het was Tim Matthys die de winning goal maakte.

De wedstrijd tussen de twee West-Vlaamse ploegen leverde niet alleen een derby op, beide ploegen kennen mekaar nog uit de tweede klasse. Bij de thuisploeg waren Tankary, Wiggers en Breleur nog steeds geblesseerd. Roeselare moest het met een verzwakte voorhoede zien te redden, want Wagneau Eloi en Christophe Lauwers liggen beide in de lappenmand. Rocky Peeters raakte speelklaar. Opvallend waren de 18 Belgen die aan de aftrap kwamen, iets wat men niet meer vaak ziet op de Belgische velden.

Na een minuut of twee kwam Roeselare een eerste keer piepen, maar de kopbal van Coquelet kon keeper Merlier niet verrassen. Zulte Waregem wou natuurlijk niet onderdoen: Leleu kopte een hoekschop op de lat. De beginfase was leuk om volgen, met kansen voor beide ploegen. Na tien minuten kreeg Coquelet zijn tweede kans, maar in plaats van hem aan Dufoor te geven verloor hij de bal, weg kans, weg mooie openingsfase. Het spelpeil zakte even, met veel middenveldspel, tot Dufoor opeens voor Merlier opdook, maar die laatste kon de openingstreffer beletten. Even later nog eens Dufoor, maar Merlier lag weer in de weg. Roeselare had de beste kansen. Essevee moest iets doen en probeerde dat via een vrije trap van Van Nieuwenhuyze, Sierens ging goed plat. Op slag van rust ging Sergeant zijn kans, maar de middenvelder besloot over. Bij de rust stond het 0-0.

De tweede helft begon opmerkelijk rustiger dan de tweede. Na tien minuten mocht Dupré op doel trappen, Sierens leek hem makkelijk op te rapen, maar het leer glipte onder zijn lichaam door: 1-0 na een blunder van Sierens. Roeselare plooide even, maar deed dan toch iets terug. Het schot van Dufoor week af op De Brul, Merlier ranselde de bal uit de kruising. Even later week een vrije trap week af en kwam terecht bij Monteyne, die Rocky Peeters bediende. De Schotse Belg legde de gelijkmaker tegen de netten.
Beide ploegen zochten daarna naar de winning goal, Zulte Waregem deed dat het beste. De ingevallen Vandendriessche met de voorzet, die werd slecht weggewerkt en die andere invaller, Tim Matthys, kon de 2-1 binnentikken. Een slotoffensief van Roeselare leverde niets op, het bleef 2-1.