Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Schiervelde
Roeselare in extremis voorbij Bergen
Anthony Van der Planken

Roeselare won zaterdagavond thuis van Bergen. De zege kwam wel pas erg laat tot stand, want de West-Vlamingen scoorden de beslissende 2-1 pas vijf minuten voor tijd.

Bergen startte het beste aan de wedstrijd, maar na een goed openingskwartier nam Roeselare het spel over. Toch was het allemaal weinig indrukwekkend, bovendien vielen er amper kansen te noteren. Na 25 minuten scoorde Bergen uit de eerste noemswaardige mogelijkheid de 0-1. Milas tikte uit een vrije trap van Ragued de openingstreffer tegen de netten.

Het Bergense feestje duurder echt niet lang, want amper een minuut later scoorde Roeselare de gelijkmaker. Opnieuw kwam het doelpunt voort uit een vrijschop, Vanderbiest kopte binnen. 1-1, meteen ook de ruststand. Toch ging het einde van de eerste helft niet onopgemerkt voorbij, want tien minuten voor het einde werd Wamberto met rood van het veld gestuurd voor natrappen.

Na de koffie nam Roeselare de wedstrijd in handen. Tot grote kansen kwam het echter niet. Bergen toonde zich dan weer gevaarlijk op de counter, Dahmane kwam tien minuten voor het einde dicht bij de 1-2. Het was echter Roeselare dat de winnende treffer scoorde, Malki trof vijf minuten voor het einde raak.

Roeselare neemt zo afstand van de degradatiezone, waar Bergen nog steeds voorlaatste staat.