Datum: 16/12/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent geeft Westerlo voetballes
Guillaume Belaey
| 0 reacties
AA Gent geeft Westerlo voetballes
Foto: © SC

De Buffalo's hebben hun vijfde zege op rij beet. Eigenlijk hebben de blauw-witten daar weinig moeite moeten voor doen. Enkel in het eerste kwartier liep het enigszins gelijkopgaand. Nadien kon Westerlo zich nog zelden manifesteren want bij Gent klopte bijna alles perfect. Op het defensieve vlak was Gent niet uit evenwicht te brengen, in het middenveld steelde Stoica bij momenten de show met zijn werkkracht en passing, vooraan zetten de thuisaanvallers de Westerlo-verdediging bijna de gehele wedstrijd onder druk.
 
In dat eerste kwartier trapte Zewlakow nipt naast op aangeven van Grégoire waarna Westerlo prompt reageerde met een loeier over doel van aanvoerder Delen. Bij het ingaan van het tweede kwartier kwam de thuisploeg een eerste keer heel dicht bij de openingstreffer. Weer gebeurde dit na een voorzet van Grégoire hoewel De Beule net te laat kwam om binnen te duwen. Aan de overzijde neutraliseerde Herpoel alsnog een vrije trap van Van Imschoot. Ook topschutter Ogunsoto besloot met een zwak schot op de Gentse doelman. Overigens over de gehele lijn kon de Westerlo-spits nooit zijn torinstinct tonen. Mede omdat de bezoekers zelden of nooit een zet vonden om de stevige Gentse defensie om de tuin te leiden. Eén keer kwam Gent tijdens die eerste helft in de problemen. Drie minuten voor rust tikte Gillet een gevaarlijke voorlangse voorzet van Dirar in hoekschop.
 
Na de hervatting trachtte Westerlo meteen vaart in het spel te krijgen want bij een inzenden van Dirar wilde Gillet in hoekschop knikken hoewel zijn kopbal op de paal spatte. Dat was overigens het laatste noemenswaardige wapenfeit van de bezoekers. Onder impuls van een werklustige Stoica nam Gent immers resoluut de wedstrijd  in handen. Zo moest de bezoekende verdediging een poging van De Beule op voorzet van Stoica van de lijn vegen. Blijkbaar de voorbode van meer want op het uur was het ditmaal Grégoire die vanop links voortrok, Foley knikte de bal in doel. Tien minuten later viel bijna de verdubbeling hoewel Foley over kogelde. In de 75e minuut was het weer feest in het Ottenstadion toen de ingekomen Ruiz (voor Zewlakow) de voorzet van Pavlovic voorbij een machteloze Gaspercic tikte. In dat laatste kwartier bleef Gent met doordacht controlevoetbal Westerlo in de tang houden. Behalve een zwakke poging van Van Imschoot en een wanhoopspoging van Beloufa bleven de Buffalo’s rustig het overzicht behouden tot aan het eindsignaal van scheidsrechter Joeri Van De Velde. [AN]