Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Het Kuipje
Spektakel in Het Kuipje
Steurbaut Kersten

Westerlo heeft voor het eerst sinds half maart nog eens een wedstrijd kunnen winnen. De Kempenaars wonnen in eigen huis na een spektakelrijke tweede helft met 4-2 van Zulte Waregem. Patrick Ogunsoto scoorde zijn 19de doelpunt van het seizoen en is opnieuw alleen topschutter.

Drie minuten voor tijd zorgde Dieter Dekelver met zijn tweede treffer van de avond voor de beslissing in een aangename eindeseizoenswedstrijd. De aanvaller kopte een mooie aanval via Jef Delen en Wouter Scheelen voorbij Geert De Vlieger in doel.  Een paar minuten eerder had Tim Matthys de West-Vlamingen terug hoop gegeven door Yves De Winter, vervanger van Ronny Gaspercic, te omspelen en de aansluitingstreffer in de Westelse netten te leggen. Een gelijkspel of een eventuele overwinning voor de fusieploeg zou echter onverdiend geweest zijn nadat de thuisploeg zowel in de eerste als tijdens de tweede speelhelft de bovenhand haalde.

Ogunsoto kreeg na vijftien minuten de eerste kans van de wedstrijd voogeschoteld, maar De Vlieger behoedde zijn teammaats van een vroege achterstand. Uitstel is echter geen afstel en een kwartier later slaagde de Nigeriaan er wel in om de gewezen goalie van de nationale ploeg te verschalken. Een verdiende voorsprong voor een initiatiefnemend Westerlo, dat achteraan een rustige eerste helft kende. Al kwam dat meer door de onmondigheid van Tosin Dosunmu dan de sterkte van de eigen verdediging.

Waar Dosunmu voor de rust niet in slaagde, lukte Tony Sergaent na de rust wel. De middenvelder zorgde voor gevaar en kopte, op voorzet van Dosunmu, de 1-1 voorbij De Winter. Lang konden de bezoekers niet genieten van hun gelijkmaker. Amper één minuut na de zesde seizoenstreffer van Sergaent zette Dekelver zijn ploeg opnieuw op rozen. Ook voor hem zijn zesde van het seizoen. Op het uur legde Jefke Delen de wedstrijd in een beslissende plooi, al leek de tegentreffer van Matthys nog even roet in het eten te strooien.

Met deze overwinning springt Westerlo over Germinal Beerschot naar de 7de plaats. Francky Dury ziet zijn ploeg blijven hangen op de 13de plaats, een positie waarin ze nog altijd niet 100 % zeker zijn van het behoud.