Datum: 28/04/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi bibbert, maar wint
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Charleroi bibbert, maar wint
Foto: © SC

Charleroi heeft zaterdag een uitstekende zaak gedaan met het oog op Intertoto-voetbal. De Karolo's profiteerden optimaal van het verlies van Club Brugge door met 4-3 te winnen van Lokeren.

Charleroi, met Philippe Van de Walle voor het eerst als trainer, nam een verschroeiende start. Al na tien minuten stond het 2-0. Eerst met een bijzonder knap afstandsschot van Tim Smolders, daarna met een iets gelukkiger doelpunt van Ciman. Daarna liet Charleroi even begaan, Lokeren kwam opzetten en toonde zich af en toe ook gevaarlijk. Armoumen en Camara konden niet afwerken. 

Na de rust breidde Charleroi zijn voorsprong al gauw uit. Defays en Jovial zorgden voor de wel heel zware 4-0. Niet veel later lukte Lokeren de verdiende 4-1. Tambwe legde de 4-1 binnen en zorgde wat later zelfs voor de 4-2.

Terwijl het steeds spannender werd op het veld, kwam het ook tot hete standjes in de tribune. De spionkop van Charleroi was duidelijk niet gediend met de beslissing van voorzitter Abbas Bayat om Jacky Mathijssen aan de deur te zetten en bestormde de man in de hoofdtribune. Diezelfde Mathijssen werd trouwens bij aanvang van de wedstrijd al geëerd door de supporters, die met indrukwekkende gezangen afscheid namen van hun coach.

Terug op het veld was de spanning te snijden. Zeker toen Tambwe de 4-3 scoorde. De 4-4 leek erg dichtbij, maar zo ver kwam het uiteindelijk niet. Charleroi pakt de drie punten en neemt vier punten voorsprong op Club Brugge.

Jupiler Pro League

 Speeldag 31