Stadion: Le Canonnier
Brussels pakt puntje in slotfase
Filip Van der Elst
| 0 reacties

Moeskroen mist de kans om op te klimmen naar de vierde plek in de rangschikking, want het raakte niet verder dan een gelijkspel op eigen veld tegen Brussels. Les Hurlus kwamen wel op voorsprong, maar Brussels lukte in de slotfase alsnog de gelijkmaker.

Het eerste kwartier was evenwichtig, maar daarna ging vooral Moeskroen op zoek naar een doelpunt. Oussalah trapte van dichtbij naast de bal, en Cordier stond paraat op een grondscherend schot van Dugardein. Brussels stak ook af en toe zijn neus aan het venster, en Volders moest een schot van Lutula onder de lat wegtikken. Ook Moeskroen kreeg doelrijpe kansen: Niçoise verzuimde om Custovic te bedienen en mikte via Cordier naast, en diezelfde Custovic kwam net voor de rust oog in oog met Cordier ook al niet tot scoren.  Even voordien had Gorius de bezoekers eveneens op voorsprong kunnen zetten, maar hij mikte op de paal.

De tweede helft was minder leuk om volgen, aangezien de kansen zeldzamer werden. Op een voorzet van de pas ingevallen Coto kreeg Oussalah wel een unieke gelegenheid om te scoren, maar hij mikte onbegrijpelijk over. Custovic brak twintig minuten de tijd dan toch de ban voor Moeskroen: hij kwam opnieuw alleen voor Cordier, en ditmaal faalde de Bosniër niet (1-0). De Brusselse verdediging zag er bij deze fase opnieuw helemaal niet goed uit. De match leek gespeeld, want Brussels kon niet echt een vuist meer maken, maar vjf minuten voor tijd schudde Zola iedereen nog eens wakker door een bal voorbij alles en iedereen in de verste hoek te missen (1-1). Een gelijkspel waarmee men bij Brussels wel tevreden kon zijn, terwijl de thuisploeg baalde om de gemiste kans op een vierde plaats.