Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Eerste nederlaag voor Boskamp
Dirk Pieters

Germinal Beerschot blijft maar winnen. De Antwerpse fusieclub pakte zaterdagavond de drie punten tegen Dender EH. Malki maakte in de eerste helft het enige doelpunt van de avond. Meteen ook de eerste nederlaag voor Johan Boskamp.

Germinal Beerschot begon, ondanks de goede reeks voor de winterstop, heel afwachtend. Het waren de bezoekers die het best begonnen aan de wedstrijd. De bezoekers lieten enkele goede kansen liggen om op voorsprong te komen. Vooral Sylla kon zijn kansen niet verzilveren. Ook na de goede kansen van Dender EH reageerde de thuisploeg niet. Op het half uur was er de eerste kans van de fusieclub, maar Dosunmu kopte een voorzet van Malki net naast. Even later maakte Malki er na gestuntel in de Dender-defensie wel gevleid 1-0 van.

Ook na de rust bleef Dender op zoek gaan naar doelpunten, maar De Petter en Dufoor konden Steppe niet in verlegenheid brengen. Germinal Beerschot ging in de tweede helft toch beter spelen en probeerde het initiatief over te pakken. Dat lukte aardig want de spelers van Johan Boskamp kwamen nog amper voor het doel van Steppe. Enkel naar het einde toe waren de bezoekers nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Die viel echter niet meer en zo evenaren de Ratten met deze negende zege op rij het clubrecord.