roeRoeselare
denFCV Dender EH
Datum: 11/08/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Schiervelde
Roeselare te sterk voor een zwak Dender
Bart Hermans
| 0 reacties
Roeselare te sterk voor een zwak Dender
Foto: © SC

SV Roeselare heeft makkelijk haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. De West-Vlamingen gaven Dender een les in efficiëntie. Drie pogingen, drie doelpunten. Met dank aan Paul Kpaka, die met twee assists en één doelpunt een hoofdrol opeiste. Kevin Stuckens kon de pijn bij de Oost-Vlamingen nog enigzins verzachten.
 
De West-Vlamingen begonnen goed aan de wedstrijd en grepen Dender meteen naar de keel. Paul Kpaka kwam in de eerste zeven minuten tot driemaal toe in een kansrijke positie, maar het vizier van de spits stond duidelijk nog niet op scherp. Twee pogingen belandden over het doel van Lemmens, bij de derde mogelijkheid werd hij onterecht afgevlagd door de lijnrechter. De Roeselaarse inzet werd uiteindelijk toch beloond. Stefaan Tanghe duwde een mooie aanval via drie stations – Thompson, Akgul en Kpaka – beheerst voorbij Erwin Lemmens in doel. Vlak voor rust deed de middenvelder zijn kunstje nog eens over. Deze keer via het trio Vaesen-Akgul-Kpaka. Tussendoor bakten beide ploegen er niet veel van. Roeselare zakte terug en liet Dender komen, maar Sierens moest geen enkele keer plat gaan. Munyaneza, die meer niet dan wel bewees dat hij een spits eerste klasse waard is, zorgde nog even voor opschudding nadat hij makkelijk neerging in het strafschopgebied. Bylois weigerde echter de bal op de stip te leggen.
 
Na de rust kabbelde de wedstrijd rustig verder zonder noemenswaardige hoogtepunten. Dender wilde wel, maar kon niet. Roeselare kwam er maar sporadisch uit en besliste zo in de 73e minuut de wedstrijd. Akgul stuurde op een snelle tegenaanval Kpaka het straatje in. De Belg uit Sierra Leone bleef koel en gaf Erwin Lemmens voor de derde keer het nakijken. Sierens keek bijna anderhalf uur werkloos toe, maar moest in de 86e minuut toch aan het werk op aan afstandsschot van David Destorme. Hoekschop. Daarop slaagde Kevin Stuckens erin om de eer te redden.
 
Een verdiende zege voor de thuisploeg, maar ze legde meer de zwakte van Dender bloot dan de sterkte van Roeselare te tonen. Al toonde Roeselares aanvallend trio al wel dat ze veel verdedigingen pijn kunnen doen. Volgende week moeten de West-Vlamingen naar Racing Genk dat na 3 op 6 belust is op revanche. Willen de Rodenbach-jongens daar een goed resultaat halen, zullen ze op het veld toch uit een ander vaatje moeten tappen.
 
Kersten Steurbaut [AN]
 

Vooraf