cerCercle Brugge
wesWesterlo
Datum: 08/03/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Jan Breydel
Cercle wint nog eens
Jelle Vereecke
| 0 reacties
Cercle wint nog eens
Foto: © SC

Na drie speeldagen zonder zege kon Cercle Brugge nog eens aanknopen met een overwinning. Westerlo was niet sterk genoeg om een puntje te halen.

De wedstrijd in Brugge begon met tien minuten vertraging omdat een spelersbus van Westerlo werd opgehouden door een file. Na vijf minuten in de wedstrijd kregen de bezoekers dan nog een opdoffer. De Zimbabwaan Obidiah pakte uit met een mooie actie aan de rand van de zestien en legde de bal af voor Tony Sergeant, die mooi wachtte op het randje van buitenspel. Sergeant schoof de bal perfect in doel en scoorde zo zijn eerste doelpunt voor groen-zwart.

Westerlo moest even bekomen na deze klap, maar kwam dan sterker voor de dag. Vooral op enkele corners was verdediger Wouter Corstjens gevaarlijk, maar een doelpunt kwam er niet. Tom Van Imschoot en Stef Wils probeerden het vanop afstand, maar Bram Verbist had geen moeite met deze ballen. Cercle kon sporadisch eens counteren via Homour Gombami, maar ook de Zimbabwaan was niet doeltreffend. Tony Sergeant kreeg nog een goede mogelijkheid, maar werd uiteindelijk belet op doel te besluiten. Cercle ging de rust in met een voorsprong na een vroege treffer, maar Westerlo had op basis van het balbezit zeker een gelijkmaker verdiend.

De jongens van Glen De Boeck beseften pas na rust dat ze zich niet mochten laten wegdrukken. Een bedrijvige Stijn De Smet zorgde voor de meeste dreiging. Na tien minuten in de tweede helft pakte de jonge Belg uit met een mooie actie en dito kapbeweging, maar Farssi redde voor Westerlo op de lijn. Westerlo was niet meer bij machte om nog te dreigen en tot overmaat van ramp moest Wim Mennes geblesseerd het veld verlaten. Jan Ceulemans had al drie wissels doorgevoerd en dus moest Westerlo met tien verder.

Er kwam nog even commotie toen Nico Van Kerckhoven de doorgebroken Serhiy Serebrennikov neerhaalde. De scheidsrechter oordeelde echter dat Van Kerckhoven de Oekraïener niet raakte, een onterechte beslissing. De ingevallen Snelders kon ook nog eens op doel afgaan, maar De Winter was goed uitgekomen. Dit alles was echter niet belangrijk meer, want Cercle had al lang gewonnen spel. De Brugse vereniging nadert zo op de club uit dezelfde stad, die verloor in Henegouwen.