Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Herbeleef Standard - STVV (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Standard en STVV live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Standard en Sint Truiden openen vanavond de 25ste speeldag van de Jupiler League. Standard veroverde vorige speeldag de leidersplaats. Sint Truiden doet het heel wat minder. Het staat op een 17de en dus een virtuele degradatieplaats. De thuisploeg wil de druk bij de achtervolgers leggen, de bezoekers willen over Bergen springen. Buiten Defour, Marco en Ingrao zijn alle spelers fit. Bij Sint Truiden zijn Chimedza, Beslija, Wisniowkski en Appeltans out door blessure. Waarschijnlijk start Pospisil alleen in de spits. Vanaf 20.30u kan u de wedstrijd live volgen !
Standard: Espinoza Rorys Aragon, Sarr Adama Mohumad, Onyewu Oguchi, Dante Bonfim, Goreux Reginal, Fellaini Marouane, Witsel Axel, Toama Salim, Dufer Grégory, De Camargo Igor, Mbokani Dieumerci.
Sint Truiden: Mignolet Simon, Dreesen Timothy, Collen Pieter, Cantaluppi Mario, Gobec Sebastjan, Hayen Nicky, Debroux Sander, Delorge Peter, Hendrikx Marc, Peeters Rocky, Pospisil Michal.
1
De wedstrijd is van start gegaan.
1
De spelers betreden het veld. Er volgt nog één minuut stilte.
3
De Rouches beginnen zeer snel. Enkele voorzetten worden echter niet benut.
4
Eerste kans van de wedstrijd. Na een afvallende bal schiet Toama hard op doel. Gobec redt net op de lijn.
6
Voorlopig geraakt Standard niet voorbij Sint Truiden.
8
Hoekschop voor Sint Truiden, maar die levert niets op.
11
Sint Truiden komt beter in de wedstrijd. Pospisil met de individuele actie. De spits knalt echter voorlangs. De vrijstaande Hendrickx aanspelen was een betere optie geweest.
13
Gevaarlijk standje voor het doel van Espinoza. Debroux schiet maar nipt naast de kruising.
16
Vervangen Grégory Dufer
Ingevallen Frederico Burgel Xavier

Dufer heeft zich precies geblesseerd na een duel. Fred vervangt hem.
20
Sint Truiden zit nu goed in de wedstrijd. Standard geraakt moeilijk bij de bal.
22
Vervangen Marc Hendrikx
Ingevallen Kris Buvens

Na Dufer moet ook Hendrikx naar de kant.
25
Beide ploegen vinden moeilijk de goede combinatie. Er zijn dan ook nog geen grote kansen geweest.
30
Stanard drukt Sint Truiden nu op het eigen terrein.
31

Goal
Doelpunt van Dieumerci Mbokani (Onbekend Onbekend)
Na een flater van Rocky Peeters, straft Mbokani de fout genadeloos af door de bal binnen te schuiven.
36
Standard controleert na het doelpunt. Sint Truiden heeft het moeilijk om iets terug te doen.
41
Sarr kopt net naast.
44

Goal
Doelpunt van Rocky Peeters (Onbekend Onbekend)
Peeters maakt zijn fout meteen goed ! De bal komt ineens in de voeten van Peeters, en die schiet buiten bereik van Espinoza in doel.
45

Goal
Doelpunt van Igor De Camargo (Dieumerci Mbokani)
Toch nog een doelpunt voor de rust ! Na een omhaal van Mbokani werkt De Camargo de bal in doel.

Scheidsrechter
Rust
We zagen een middelmatige eerste helft. Standard begon fel, maar moest daarna Sint Truiden laten komen. Pas in het laatste kwartier barstte de wedstrijd open. Eerst maakte Mbokani er 1-0 van, daarna prikte Peeters tegen. Net voor tijd verdubbelde De Camargo de score voor Standard.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
 Gele kaart voor Kris Buvens

46
De 2de helft is op gang getrapt.
51
Eerste kans van de 2de helft. Witsel kapt goed naar binnen en schiet hard naar de eerste paal. De bal gaat nipt naast.
54
Tegenprik van Sint Truiden. Debroux gaat naar voren en schiet op doel. De harde knal gaat in de winkelhaak, maar Espinoza haalt een uitstekende redding boven.
59
Vervangen Salim Toama
Ingevallen Landry Mulemo

62
Espinoza pakt een bal in twee tijden.
67
De tweede helft heeft nog niet veel kunnen brengen. Standard heeft het nog altijd moeilijk om dicht bij Mignolet te komen. Sint Truiden ligt op de loer.
70
Vervangen Sander Debroux
Ingevallen Adamo Coulibaly

Trainer Van Wijk gooit er nog een aanvallende speler in.
70
Nog 20 minuten. Kan Standard de zege veilig stellen of prikt Sin Truiden nog tegen ?
72
 Gele kaart voor Dieumerci Mbokani

76
We zien een heel saaie tweede helft. Standard heeft natuurlijk genoeg met één doelpunt verschil.
77
Vervangen Igor De Camargo
Ingevallen Milan Jovanovic

Jovanovic moet nog voor wat spanning zorgen.
78
Eindelijk nog eens een goede kans. Jongeling Goreux schiet de bal maar nipt naast.
79
Coulibaly draait goed naar binnen, maar Sarr zit er goed tussen.
82
Jovanovic zet zich door, maar zijn schot gaat net voorlangs.
83
Vervangen Peter Delorge
Ingevallen Ibrahima Sidibé

Ook Sidibé krijgt nog een paar minuten.
84
Nog een gevaarlijke poging van Pospisil. De spits schiet de bal op doel, Espinoza kan net wegwerken.
85
Standard moet nog vijf minuten standhouden. Het lijkt erop dat het de 3 punten thuis zal houden.