Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Luminus Arena
Racing Genk kan opnieuw winnen
Dirk Pieters

Het is eindelijk gelukt voor Racing Genk. De Limburgse club won vrijdagavond met 3-1 van Moeskroen. De wedstrijd leek op een 1-1 te gaan eindigen, maar in de slotfase maakte de thuisploeg het verschil.

Racing Genk begon het best aan de wedstrijd met een goede kans voor Bosnjak, maar de Genkse aanvaller kwam niet tot scoren. Ook Moeskroen stak de neus aan het venster via Custovic, maar ook hij kon de openingstreffer niet op het bord zetten. De thuisploeg had in de eerste helft het meeste balbezit, maar veel kansen konden de Limburgers niet afdwingen. Rond de 22ste minuut dan toch opwinding. Barda kopte een voorzet van Cornelis aan de tweede paal binnen; 1-0. Moeskroen kwam na het doelpunt opzetten en kwam nog voor de rust op gelijke hoogte. Eerst schoot Oussalah nog net naast, maar even later stond de 1-1 wel op het bord. Baseggio haalde uit vanop 25 meter en Bailly zag de bal tegen de netten verdwijnen.

Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Genk probeerde en Moeskroen kroop massaal terug om de 1-1 te verdedigen. Op het uur een enorme kans voor Itzhaki, maar hij kopte de bal moederziel alleen naast het doel. In de slotfase van de wedstrijd kwam Moeskroen dan toch nog even opzetten met enkele goede kansjes voor Custovic en Tomou, maar de aanvalslust van Moeskroen strafte Racing Genk meteen af. In de laatste drie minuten scoorde de thuisploeg nog twee treffers. Eerst schoot Toth de bal mooi in doel en een minuut later zorgde Faris Haroun voor de 3-1 eindstand.