staStandard
moeMoeskroen
Datum: 06/04/2008 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Rode trein dendert voort
Thomas Dubois
| 0 reacties
Rode trein dendert voort
Foto: © SC

Standard staat opnieuw een stap dichter bij de titel. Ook Moeskroen ging zondag voor de bijl, al was het bibberen tot het einde.

Het Moeskroen van trainer Enzo Scifo moest op bezoek bij de competitieleider. Het werd een evenwichtige pot voetbal, die op het laatste nippertje werd beslist door een doelpunt van Oguchi Onyewu.
 
Standard kon rekenen op iedereen, behalve de geblesseerde Sarr. Het was Moeskroen dat eerst gevaarlijk was. Een afstandsschot van Oussalah, ex-Standard, werd gepakt door Espinoza. Even later probeerde kapitein Steven Defour het aan de overkant, zijn schot miste precisie en ging naast. Moeskroen bleek niet onder de indruk te zijn van het spel van de toekomstige landskampioen en voetbalde zonder complexen.
 
In de tweede helft moest de Moeskroen-defensie kleur bekennen toen Jovanovic voorbij alles en iedereen naar doel stoof. Het schot van de Serviër zeilde naast de goal van Volders. Het ging aardig op en neer in de tweede helft. Baseggio probeerde het Espinoza moeilijk te maken met een knap schot, maar de bal ging vooralsnog niet tegen de netten. Moeskroen-topschutter Bertin Tomou kwam er nog het dichtst bij, hij kwam alleen voor doel, maar Espinoza kon ietwat gelukkig met de voet redden.  Standard ontsnapte opnieuw toen Walasiak de bal nipt naast doel trapte.
 
Kampioenengeluk stak de kop op in de slotfase van de wedstrijd. Centrale verdediger Onyewu scoorde het beslissende doelpunt, even voor affluiten, 1-0. Standard behoudt zo zijn stevige voorsprong en de titel is nu als het ware binnen handbereik voor de Rouches.
 
Auteur: Kjell Debacker. (AN)