Stadion: Edmond Machtensstadion
Club ontbolstert in Brussel
T. Coremans
| 0 reacties

Club Brugge is er dit seizoen voor het eerst in geslaagd een overtuigende overwinning op de mat te brengen. De West-Vlamingen versloegen in het sfeervolle Edmond Machtensstadion FC Brussels. Voor het eerst, met twee doelpunten verschil, kon Club makkelijk afstand nemen. Een noodzakelijke overwinning na de afstraffing in de UEFA-beker. Bij de rust stond het al 0-3. Gedurende de tweede helft bood de thuisploeg niet voldoende weerstand. Een laat doelpunt van Matumona kon het tij niet meer keren.

Na een zes op zes had FC Brussels de nodige ademruimte gecreëerd. Zo kon het reikhalzend uitkijken naar de komst van de besproken titelkandidaat. Daar was aanvankelijk niet veel van te merken. De bezoekers kwamen voor de volle buit. Dat werd meteen duidelijk. Brussels moest de nodige overtredingen maken om Club af te stoppen. Dit werd een eerste maal fataal na een fout op de rand van de zestien. Verdonck beging de overtreding, Wesley Sonck mocht hem afstraffen. De Ninovieter schilderde de bal naast de paal, 0-1 vroeg in de wedstrijd. Opmerkelijk was na het doelpunt de vervanging van Verdonck door Owona. Geen tactische keuze, zo bleek later, maar een ontevreden Albert Cartier. Even leek de wissel te renderen. Fort en enkele minuten later Kargbo kregen het leer niet in de touwen. Maar lang hield de druk niet stand. Doelman Nys redde knap op een vrije trap van Leko. Blauw-zwart bepaalde het tempo. Blondel haalde verschroeiend uit vanaf zowat twintig meter. Zijn doelkans werd door Nys in hoekschop gepareerd. Uit deze hoekschop vloeide het volgende doelpunt voort. Een schotvoorzet belandde met wat geluk voor de voeten van Simaeys. Hij legde simpel de 0-2 in de netten. Een schotje van Fort was het enige dat de jongens uit de hoofdstad nog konden bieden voor de pauze. Stijnen ging goed plat. Aan de overkant was het opnieuw bijna koffiedik kijken. Leko krulde een vrije trap op de kortste paal. Op slag van rust sloot Djokic de boeken voor de troepen van Cartier. De Serviër lepelde een bal van verre afstand feilloos achter Nys, 0-3.

Na de pauze kregen we het verwachte spelbeeld. Club hoefde niet en deed dat ook niet. Het voetbalde vanuit een zetel. Brussels mocht tegenpruttelen, maar leek daar niet van te kunnen profiteren. Gorius en nadien Deflandre schoten met losse flodders. Op het uur kregen we een mooie actie van Brugge voorgeschoteld. Van hoofd tot hoofd kwam de bal voor de voeten van Sonck. Diens schot zweefde over Nys tegen de paal. Een doelpunt waardig. De recentste transfer van de Bruggelingen liet zich sterk ontvallen vanavond. Vaak terughangend, hard werkend en ook nog scoren. Wie was Balaban nu ook alweer? Het was al een poosje geleden dat Club een wedstrijd kon bevriezen, laat staan tijdens een uitwedstrijd. Djokic knalde de laatste kans voor de bezoekers op de doelwachter. Brussels scoorde in de slotfase nog de eerredder via Matumona.

Na deze riante uitoverwinning doet Club Brugge weer een gooi naar de landstitel. Door de zege van Standard eerder op de avond bedraagt de kloof vijf punten. FC Brussels neemt wat gas terug. Zij staan op de volgende speeldag voor de moeilijke verplaatsing naar Germinal Beerschot. [AN]