Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Luminus Arena
Genk met weinig overschot langs Cercle Brugge
Anthony Van der Planken

Racing Genk heeft zaterdagavond nipt afstand genomen van Cercle Brugge. De Limburgers wonnen thuis met 3-2 en blijven zo in het spoor van de top drie.

Cercle Brugge startte nochtans het beste aan de wedstrijd. De Smet en Gombani gingen elk hun kans, Bailly lag telkens goed in de weg. Tegen de gang van zaken in kwam Genk dan op voorsprong. Joao Carlos kopte een hoekschop van Barda tegen de netten: 1-0.

Cercle liet zich echter niet doen en vocht zich terug in de wedstrijd. Dat resulteerde in de 1-1 van Iachtchouk. Bailly pakte eerst nog uit met een dubbele redding op pogingen van De Smet en Iachtchouk, maar op de derde poging van die laatste was de doelman kansloos.

De eerste helft leek zo op een gelijkspel af te stekenen, maar in de slotseconden trof Dugary toch nog ietwat gelukkig raak. Zo kon Genk toch met een 2-1 voorsprong de kleedkamers in.

In de tweede helft scoorde Genk al gauw een derde keer. Het was de inlopende Toth die op aangeven van Barda de overdreven 3-1 tegen de netten legde. Toch knokte Cercle zich weer in de wedstrijd. Tom De Sutter scoorde op aangeven van Gombani de verdiende 3-2.

Cercle ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar ondanks een slotoffensief bleven de grote kansen uit. Het was integendeel Ogunjimi die nog het dichtst bij een doelpunt kwam, zijn poging belandde op de lat.

Genk houdt zo aansluiting bij de top en zet bovendien Standard en Club Brugge -die beiden morgen in actie komen- onder druk.