Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stayen
KV Kortrijk klimt naar voorlopige vijfde plaats
Ruben Philippe

KV Kortrijk heeft een uitstekende zaak gedaan in het klassement. De West-Vlamingen gingen winnen op het veld van Sint-Truiden met 0-2. Daardoor klimmen ze naar de vijfde plaats, Sint-Truiden staat op een gedeelde negende plaats.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Kortrijk. Al na drie minuten kwamen de bezoekers aan de leiding. Na misgrijpen van Mignolet op een hoekschop kon Benko eenvoudig binnen trappen. De thuisploeg was daarna ruime tijd van slag. Na twintig minuten kwam STVV nog goed weg na een afgekeurde goal van Ciman.

In de tweede helft ging de thuisploeg nadrukkelijker opzoek naar de aansluitingstreffer. Ondermeer Schouterden stak enkele malen de neus aan het venster. Ook de ingevallen Onana kwam net een teen te kort om voor doelgevaar te zorgen. In de laatste minuut trok Mignolet, hopend op een Bolat-mirakel, mee naar voren bij een hoekschop. Dat brak de thuisploeg echter zuur op want Benteke kon de 0-2 in een leeg doel trappen.

Door het verlies van Standard wipt de ploeg van George Leekens naar de vijfde plaats. Morgen kunnen ze wel nog worden voorbij gestoken door aartsrivaal Zulte Waregem. (AN)