Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen wint dankzij scoringsprobleem van Genk
Ruben Philippe
| 0 reacties

KV Mechelen pakte vanavond de volle buit tegen Racing Genk. De thuisploeg stond bij de rust al 2-0 voor. Na de rust brak het scoringsprobleem van Genk zuur op. Uiteindelijk haalde KV Mechelen het met 2-1.

Bij de thuisploeg was Aloys Nong de grote afwezige, hij was geschorst. Ook Rossini kwam door een blessure niet in actie. Peter Maes kon wel opnieuw beroep doen op David Destorme. Bij Racing Genk was het vooral puzzelen in de defensie. Na het uitvallen van Torben Joneleit en de schorsing van Daniel Pudil moest Frank Vercauteren enkele wijzigingen doorvoeren. Zo kwamen Eric Matoukou en Tiago opnieuw in de ploeg.

Het veld Achter de Kazerne lag er alles behalve goed bespeelbaar bij. De openingsfase begon dan ook zeer rommelig met weinig kansen. Het doelpunt viel ook helemaal uit de lucht. Eric Matoukou gaf de bal zomaar aan Julien Gorius, die het geschenkje vriendelijk aannam. De blunder van Matoukou werd zo simpel afgestraft.

Na het doelpunt leek Genk aangeslagen. De bezoekers probeerden het via een afstandschot van Anele, maar dat bleek geen probleem voor Biebauw. Enkele minuten voor de rust was het opnieuw raak voor KV Mechelen. Na een vrije trap van Tom Soetaers kon Lazslo Köteles onvoldoende de bal wegwerken, waardoor Maxim Biset de score makkelijk kon verdubbelen. Vlak voor rust had Mununga de 3-0 nog aan de voet, maar hij trapte naast.

De tweede helft startte veel belovend. Genk ging meteen opzoek naar de aansluitingstreffer. KV Mechelen boog maar brak niet. Ondermeer Biebauw hield de 2-0 voorsprong op het scorebord. KV Mechelen probeerde er via de counter uit te komen, maar dat lukte niet.

Scoren en Genk blijft een moeilijke combinatie. Zowat elke kans werd vakkundig de nek omgewrongen. Eerst miste Barda na een goede voorzet van Buffel, nadien trapte Ogunjimi tegen de paal. Genk kon nog dreigen via enkele kopballen, maar het vizier van de aanvallers stond niet op scherp.

In de laatste minuut wist Genk toch te scoren via Samuel Yeboah. Zijn eerste doelpunt kon slechts dienen als eerredder. (AN)