stvSTVV
cluClub Brugge
1-1
57' Wesley Sonck (pen)
Datum: 28/02/2010 18:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stayen

Herbeleef STVV - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen STVV en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Sint Truiden - Club Brugge begint door de slechte weersomstandigheden een half uurtje later dan voorzien. De Truienaars dromen na de zeges op Anderlecht en AA Gent van een nieuwe stunt, blauw-zwart wil de Europese uitschakeling wegspoelen. Guido Brepoels houdt vast aan dezelfde elf, collega Adrie Koster brengt Akpala en Blondel voor de geschorsten Lestienne en Kouemaha.
Opstellingen
Sint-Truiden: Mignolet Simon, Mennes Wim, Euvrard Vincent, Cantaluppi Mario, Buysens Ludovic, Odoi Denis, Wilmet Jonathan, Chimedza Cephas, Delorge Peter, Schouterden Nils, Sidibé Ibrahim.
Club Brugge: Stijnen Stijn, Hoefkens Carl, Klukowski Michaël, Sonck Wesley, Blondel Jonathan, Akpala Joseph, Donk Ryan, Geraerts Karel, Alcaraz Antolin, Odjidja-Ofoe Vadis, Perisic Ivan.
1
Club Brugge trapt de wedstrijd op gang.
2
De eerste dreiging is van de bezoekers. Blondel wordt diepgestuurd. Mignolet neemt risico en glijdt de bal buiten.
4
Club Brugge neemt meteen het initiatief. Blauw-zwart wil duidelijk een vroeg doelpunt scoren.
8
Blauw-zwart heeft de vroeg druk nog niet kunnen omzetten in kansen. STVV komt iets beter in de wedstrijd, maar slaagde er ook nog niet in om Stijnen aan het werk te zetten.
14
Het eerste schot richting doel is er eentje van de bezoekers. Een voorzet belandt uiteindelijk voor de voeten van Ryan Donk. De Nederlander kapt zich vrij, maar trapt het leer dan een metertje naast.
17
De eerste kans van Sint Truiden. Sidibe kopt een voorzet van Wilmet over de kooi van Stijnen. De Brugse goalie heeft nog geen bal moeten pakken. In Valencia beleefde hij een drukkere avond.
18
Aiaiai. Akpala laat een grote kans liggen. Na een slimme inworp legt Perisic het leer terug op de Nigeriaan, maar die mist compleet zijn schot.
21
Club Brugge blijft de meest dreigende ploeg. Perisic probeert een lange bal meteen voor doel te brengen. De voorzet van de Kroaat is iets te scherp. Mignolet plukt de bal voor de neus van Sonck weg.
25
Stijnen krijgt alle tijd om te recupereren van de verplaatsing naar Valencia. Al het gevaar situeert zich aan de andere kant van het veld. Voorzetten van Geraerts en Donk raken echter niet tot bij een Brugse ploegmaat.
31
De bal gaat tegen de netten, maar Colemonts keurt het doelpunt af. Stijnen lost een schot van Odoi, Sidibe duwt de bal over de doellijn, maar de Senegalees stond volgens de lijnrechter buitespel. Het feestje gaat niet door.
32
 Gele kaart voor Wim Mennes
Protest.
33
 Gele kaart voor Ivan Perisic
Perisic ontsnapt aan de rode kaart. De Kroaat trapt na naar Mennes. Colemonts houdt het bij geel. Ook na het afgekeurde doelpunt onstond er al even tumult.
40
Mignolet miskijkt zich volledig op een vrije trap van Vadis en gaat onder de bal. Buysens krijgt het leer recht in het gezicht en taat een hoekschop toe.
42
De storm is terug gaan liggen op Stayen. De gemoederen na de afgekeurde goal van STVV zijn wat bedaard. Op kansen blijft het echter wachten.
45
Akpala is aan een slechte eerste helft bezig. De Nigeriaan stapelt de slechte passes en balcontacten op.


Scheidsrechter
Rust
Er werd nog niet gescoord in de eerste 45 minuten tussen STVV en Club Brugge. Blauw-zwart begon het beste aan de wedstrijd. Donk knalde de beste poging naast. Aan de andere kant werd een doelpunt van Sidibe afgekeurd wegens buitenspel.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Joseph Akpala
Ingevallen Mohamed Dahmane


48

Goal
Doelpunt van Ibrahima Sidibé (Onbekend Onbekend)
De tweede helft kan niet beter beginnen voor STVV. Een hoekschop blijft in het pak hangen. Sidibé reageert het snelst en trapt de 1-0 binnen.
54
 Gele kaart voor Denis Odoi

56
 Gele kaart voor Vincent Euvrard
Euvrard haalt Dahmane neerden krijgt geel. Colemonts legt de bal op de stip.
57

Goal
Doelpunt van Wesley Sonck (Onbekend Onbekend)
Sonck zette bordjes terug gelijk vanop de stip. Hij trapt hem laag in de linkerhoek binnen.
58
Snelle counter van Club Brugge. Perisic dweilt de hele linkerflank af, maar stuit dan op Mignolet.
60
Wat een fase voor het Truiense doel. Bijna iedereen krijgt de kans om het leer even te beroeren, maar de bal wil er niet in. STVV haalt opgelucht adem.
63
Vervangen Carl Hoefkens
Ingevallen Daan Van Gijseghem

Een geblesseerde Hoefkens wordt vervangen door Van Gijseghem.
64
 Gele kaart voor Peter Delorge

65
Club Brugge probeert de druk op te voeren. Een vrije trap van Vadis gaat voorlangs. Club houdt er wel een hoekschop aan over, maar die levert niets op.
67
 Gele kaart voor Karel Geraerts
De gele kaarten blijven snel vallen. Geraerts gaat in het boekje voor een fout op Delorge.
69
Blauw-zwart is nu wel heel dicht bij de 1-2. Sonck heeft de bal maar voor het binnenduwen, maar Cantaluppi is net op tijd om het leer weg te glijden.
70
Ook STVV krijgt een kans op de 2-1, maar speelt de tegenaanval slecht uit. Sidibé besluit uiteindelijk op Stijnen.
77
Vervangen Nils Schouterden
Ingevallen Hervé Ndjana Onana


78
Een tweede Truiense doelpunt wordt afgekeurd en opnieuw is het terecht. Hervé Onana beroert net voor de lijn nog een schot van Sidibé. Als hij van de bal blijft, gaat de bal wel binnen en mogen de Limburgers wel vieren.
86
Club Brugge trekt nog eens naar voren. Een voorzet van Geraerts wordt weggewerkt voor hij gevaarlijk kan zijn.
87
Vervangen Wesley Sonck
Ingevallen Jeroen Simaeys


89
Onana krijgt de kans om zijn foutje goed te maken, maar Stijnen houdt hem met een uitstekende reflex van een doelpunt.
90
 Gele kaart voor Stijn Stijnen



Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.