kvmKV Mechelen
cluClub Brugge
Datum: 10/12/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Achter de Kazerne

Herbeleef KV Mechelen - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Mechelen en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
KV Mechelen en Club Brugge openen de 19de speeldag. De thuisploeg is de laatste weken wat weggezakt in het klassement, maar geel-rood zag dan ook twee wedstrijden afgelast door de slechte weersomstandigheden. Malinwa zou thuis tegen Club Brugge maar al te graag nog eens uitpakken met een stunt.

Club Brugge hoopt na de zege tegen Westerlo nog eens aan een reeks overwinningen te beginnen. Adrie Koster kan terug rekenen op Peter Vandeheyden, die terugkomt uit schotsing. Joseph Akpala start opnieuw in de basis.


Opstellingen
KV Mechelen: Renard Olivier, Pandza Boris, Van Hoevelen Kenny, Chen Xavier, Mununga Joachim, Benteke Christian, Gorius Julien, Geudens Kevin, Buyens Yoni, Destorme David, Ghomsi Antonio.
Club Brugge: Stijnen Stijn, Van Der Heyden Peter, Hoefkens Carl, Dirar Nabil, Akpala Joseph, Donk Ryan, Vargas Ronald, Geraerts Karel, Van Gijseghem Daan, Odjidja-Ofoe Vadis, Perisic Ivan.
1
De bal rolt. Club Brugge heeft de wedstrijd op gang getrapt. De supporters van KV Mechelen fluiten de bezoekers meteen uit.
2
Club Brugge is aan de aftrap verschenen in blauwe shortjes, om misverstanden met de zwarte exemplaren van de thuisploeg te voorkomen.
3
Ronald Vargas is de eerste die richting doel trapt. Zijn poging mist echter kracht. Renard raapt op.
5
Van der Heyden beroert de bal met de arm en kan zo voorkomen dat Benteke vrije baan krijgt. Efong Nzolo doet teken naar de borst. Er zit meteen animo in de wedstrijd.
6

Goal
Doelpunt van Ivan Perisic (Nabil Dirar )
De vroege voorsprong is voor Club Brugge. Nabil Dirar schildert het leer perfect op het hoofd van Perisic. De Krooat knikt de voorzet precies tegen de touwen.
7
Malinwa probeert meteen te reageren via Destorme. Stijnen is bij de les en duitk goed in de voeten van de aanvaller.
8
Het Mechelse publiek haalt uit naar Nzolo. Gorius probeert zich vrij te kappen in de zestien, maar botst tegen een Brugse verdediger. Er lijkt weinig aan de hand.
10
Na een fout aan de zijlijn mag Gorius een vrije trap nemen. Benteke klimt in het strafschopgebied het hoogste, maar zijn kopbal is minder goed gericht dan die van Perisic en gaat over.
12
Het is bijna 0-2 voor Club Brugge en opnieuw ligt Dirar aan de basis. De Marokkaan zwaait een hoekschop voor doel en Donk komt ingelopen. De bal komt terug via de paal. Donk heeft zich geblesseerd in deze fase en moet verzorgd worden.
14
Nu is Akpala blijven liggen op de grond. Het Mechelse publiek neemt de bezoekers op de korrel. Er is serieus wat animositeit hier in Mechelen.
16
Geraerts steekt het leer door tot bij Akpala. De Nigeriaan slaagt er echter niet in om tot een schot te komen en trapt half over de bal.
19
Club Brugge is de dominante ploeg, net zoals Koster voor de wedstrijd had gevraagd. Vadis probeert Akpala nog eens te bereiken, maar zijn pas is te hard. Renard onderschept al glijdend.
21
 Gele kaart voor Antonio Ghomsi
Ghomsi gaat te fel door op Perisic en gaat als eerste in het boekje van Nzolo.
23
 Gele kaart voor David Destorme
Ook Destorme vliegt op de bon, voor een haakfout op Vargas.
24
Vargas zet zich zelf achter de bal. Zijn vrije trap vliegt via een mechels hoofd in hoekschop. Deze keer is de inzet van Dirar niet goed genoeg.
25
KV Mechelen slaagt eer maar niet in om de bal in eigen rangen te houden. Het leer keert bijna even snel terug als het wordt weggewerkt.
27
 Rode kaart voor Christian Benteke
KV Mechelen moet meer dan een uur met tien man verder. Benteke deelde een elleboogstoot uit aan Hoefkens. De verdediger van Club Brugge is even naar binnen voor verzorging.
29
Nzolo moet het ontgelden bij het Mechelse publiek. "De ref kan het niet aan", weerklinkt er uit de tribunes.
33
De scheidsrechter blijft het mikpunt van spot bij de Mechelse fans. "En geeft de Sint Nzolo terug", zingen de geel-rode fans nu.
34
We kunnen eindelijk nog eens over voetbal praten met een kans voor Club Brugge. De voorzet van Dirar verdwijnt achter Akpala en de Nigeriaan kan het leer niet meer tussen de palen krijgen.
35
 Gele kaart voor Peter Van Der Heyden
Van der Heyden gaat te fel door op Van Hoevelen en ook hij wordt bestraft door Nzolo.
39
 Gele kaart voor Kevin Geudens
Vargas zet een versnelling in, wordt licht geraakt door Geudens en gaat tegen de vlakte. Nzolo heeft een nieuwe gele kaart klaar.
41
Uit het niets staat KV Mechelen bijna gelijk. Een kopbal van Pandza belandt over Stijnen op de dwarsligger. Hier komt Club Brugge goed weg.


Scheidsrechter
Rust
Na een bewogen eerste helft duikt Club Brugge met een 0-1-voorsprong de kleedkamers in. Ivan Perisic kopte al vroeg een voorzet van Dirar tegen de touwen. Daarna keerde het thuispubliek zich tegen scheidsrechter Nzolo na twee gele kaarten voor Ghomsi en Destorme. Benteke moest na een elleboogstoot aan Hoefkens al na een halfuur gaan douchen. Ryan Donk mikte de kans op de 0-2 nog tegen de paal.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
Het spel zit weer op de wagen. Vadis is blijven liggen en schreeuwt het uit van de pijn. Ondertussen staan de spelers aan de middenlijn neus aan neus na een fout van Van der Heyden. Stijnen komt zijn ploegmaats tot de orde roepen.
46
Vervangen Peter Van Der Heyden
Ingevallen Jonathan Blondel

Koster wil geen risico nemen met Van der Heyden en haalt hem naar de kant. Blondel is zijn vervanger.
46
De tweede helft is afgetrapt. Vadis Odjidja is tijdens de rust volleidg opgelapt en terug van de partij.
47
KV Mechelen staat met een man minder, maar geeft de strijd niet op. Kan het nog iets terug doen tegen Club Brugge?
49
De beginfase van de tweede helft is voor de thuisploeg. Gorius dropt een vrije trap in de zestienmeter, waar Mununga de bal beroert met de bovenkant van het hoofd. De Congolees kan zijn poging echter niet goed richten, Stijnen mag uittrappen.
51
KV Mechelen moet een strafschop krijgen na een duidelijke trekfout van Hoefkens op Pandza, maar Nzolo laat gewoon doorspelen. Hier neemt de scheidsrechter toch een foute beslissing.
52
 Gele kaart voor Ryan Donk
Donk haalt Mununga neer en krijgt ook een geel streepje achter zijn naam.
55
Het ziet er niet naar uit dat het hier vanavond nog rustig zal worden. Hoefkens wordt nu bij iedere baltoets uitgejouwd.
56
Club Brugge komt er nog eens uit via een opnieuw zeer aanwezige Dirar. Ghomsi werkt de voorzet voor Akpala in hoekschop.
58
Ivan Perisic laat na om de wedstrijd te beslissen. De Kroaat verschijnt alleen voor Renard en duwt het leer naast. Dit had de beslissing moeten zijn.
58
Vervangen David Destorme
Ingevallen Jonathan Wilmet


62
 Gele kaart voor Vadis Odjidja

64
Club Brugge probeert de partij terug in handen te nemen. Akpala steekt door tot bij Vargas. Renard is goed uitgekomen en glijdt met de benen weg.
66
 Gele kaart voor Karel Geraerts
Vadis maakt een fout op Mununga. Geraerts trapt de bal weg en krijgt geel voor spelbederf.
67
Club Brugge krijgt op de tegenaanval een nieuwe kans om de voorsprong te verdubbelen, maar de pas van Vargas op Akpala wordt nog net op tijd onderschept.
69
KV Mechelen laat nog eens een kans noteren via Gorius. Het vizier van de Fransman staat echter niet op scherp, hij trapt enkele meters naast.
72
Vervangen Joseph Akpala
Ingevallen Dorge Kouemaha

Akpala is er opnieuw niet in geslaagd om te scoren. Hij gaat naar de kant voor Dorge Kouemaha.
73
KV Mechelen begint nu toch te dreigen. Wilmet wordt mooi afgezonder, maar schiet voorlangs. Ondertussen krijgt Stijnen de Mechelse fans over zich. Zij vinden dat de Limburgse doelman teveel tijd rekt.
78
Vervangen Kevin Geudens
Ingevallen Boubacar Dialiba Diabang


81
KV Mechelen blijft er met een man minder 200 procent voor gaan. Levert het de thuisploeg nog iets op in de slotfase. Club Brugge is de controle kwijt.
85
Gorius probeert nog een strafschop te versieren en loopt tegen Donk. Nzolo wuift het voorval weg. Er was dan ook niets aan de hand.
88
Vervangen Ronald Vargas
Ingevallen Jeroen Simaeys

Koster kiest voor meer zekerheid en brengt Simaeys voor Vargas.
90
Simaeys krijgt nog de kans om er 0-2 van te maken, maar mikt van dichtbij op Renard.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.