stvSTVV
Germinal Beerschot
1-0
Datum: 05/03/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stayen

Herbeleef STVV - Germinal Beerschot (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen STVV en Germinal Beerschot live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
STVV moet de drie punten thuis houden tegen Germinal Beerschot. De club heeft een actie op poten gezet om meer bezoekers te lokken. 10.000 supporters moeten de Kanaries naar de winst schreeuwen. Brepoels kan in de degradatiestrijd geen beroep doen op Kotysch en Henkinet. Sidibe is disciplinair geschorst door de Truiense oefenmeester.

Als Germinal Beerschot wint, dan zijn de Antwerpenaren zo goed als zeker gered. Coach Jacky Mathijsen kan geen beroep doen op De Decker, Kabananga, François, Wamfor en Mac Donald. Custovic komt terug uit schorsing.
Opstellingen
Sint-Truiden: Van Der Jeugt Sven, Buysens Ludovic, Delorge Peter, Dufer Grégory, Euvrard Vincent, Schouterden Nils, Tisza Tibor , Odoi Denis, Mennes Wim, Ishiaku Manasseh, Wagemakers Marc.
Germinal Beerschot: Kaminski Thomas, Monteyne Pieterjan, Kagelmacher Gary , Clement Philippe, Porokara Roni, Rnic Nemanja, Haroun Faris, Custovic Adnan, Tshibuabua Bavon, Wanyama Victor, Cruz Daniel.
1
De wedstrijd is begonnen
2
Stayen is goed volgelopen voor de degradatietopper. Wie vanavond de drie punten pakt, schudt de degradatiezorgen definitief van zich af.
4
Sint-Truiden is de eerste ploeg die opduikt voor het vijandige doel. De voorzet van Delorge waait voorbij de tweede paal, Odoi kan er niets nuttigs meer mee doen.
5
Bart Goor zit vanavond op de bank. Daardoor krijgt Porokara terug zijn kans op de linkerflank. Zal de Fin zo voor meer gevaar zorgen?
10
Ishiaku probeert zich door te zetten, maar wordt tegen de grond gewerkt. STVV krijgt een vrije trap op een interessante plek.
12
Kaminski, woensdag nog in de fout tegen Cercle Brugge, behoedt de bezoekers voor een achterstand. Hij ranselt de vrije trap van Tisza uit de kruising.
15
Germinal Beerschot is in het openingskwartier nog niet gevaarlijk geweest. Cruz probeert aan te leggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
17
De 17de minuut verschijnt op het scorebord en een paar duizend witte zakdoekjes worden tevoorschijn gehaald. Een duidelijke boodschap tegen de hervormingen in de hoogste afdeling.
21
Van der Jeugt moet een bal uit de lucht plukken. De Truiense doelman beleeft voorlopig een heel rustige avond, al wordt zijn collega aan de overkant ook niet echt veel aan het werk gezet.
24
Porokara wordt zowat voor het eerst op links diep gestuurd, maar de Fin kan zich niet doorzetten. Hij loopt zich vast op Buysens.
27
Het oogt aanvallend allemaal heel slordig bij Germinal Beerschot. De bezoekers slagen er maar niet in een volwaardige aanval op te zetten, ook een hoekschop van Custovic wordt aan de eerste paal weggekopt.
28
Daniel Cruz kan dan toch eens voor Antwerps gevaar zorgen. De Colombiaan trekt over vanuit de tweede lijn, maar zijn schot scheert de lat.
34
Porokara slaagt er maar niet in om zich te laten gelden op de linkse flank. De Fin raakt gefrustreerd en krijgt een uitbrander van scheidsrechter Delferière.
37
Tisza wordt tegen de grond gewerkt en STVV krijgt een nieuwe vrije trap, deze keer op ruim 25 meter. De poging van de Hongaar vliegt deze keer in de tribunes.
41
Het ziet er niet naar uit dat er voor de rust nog gescoord kan worden. Of kan een vrije trap van STVV aan de linkerkant van het veld toch nog een doelpunt opleveren?
42
Kaminski laat zich niet verrassen door een verraderlijke vrije trap van Tisza. Kaminski veegt het leer met zijn linkerbeen weg.
44
Schouterden krijgt van de Antwerpse defensie alle tijd en ruimte om aan te leggen, maar de flankspeler wacht veel te lang en knalt dan onbesuisd over. Zo zal er vanavond niet gescoord worden.


Scheidsrechter
Rust
Na 45 minuten staat er op Stayen nog steeds dezelfde stand op het scorebord als bij het begin van de wedstrijd. In een rommelige eerste helft begon STVV wel enthousiast en zag Tisza een vrije trap maar net uit doel geranseld. Germinal Beerschot plaatste daar weinig tegenover en moest ruim 25 minuten wachten voor Cruz de eerste Antwerpse poging liet optekenen. Het schot van de Colombiaan scheerde de lat.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn er aan begonnen voor de tweede helft. Brepoels noch Mathijssen hebben wissels doorgevoerd.
49
Germinal Beerschot krijgt een vrije trap in de buurt van de zestien. Custovic krijgt zijn poging echter niet gekadreerd. De tweede helft levert voorlopig niet veel beterschap op.
54
Een vrije trap van Custovic illustreert het niveau van de wedstrijd. De Bosniër legt al zijn kracht in het schot, maar ziet het leer bijna over de tribunes vliegen. Bedroevend.
57
Eindelijk wat opwinding. Porokara probeert het leer in het hoekje te plaatsen, maar Van der Jeugt laat zich niet verrassen en houdt zijn netten proper.
60

Goal
Doelpunt van Grégory Dufer (Onbekend Onbekend)
Stayen ontploft! Grégory Dufer had zich nog niet veel laten opmerken, maar knalt na een individuele actie het leer heerlijk in de kruising.
65
Germinal Beerschot krijgt een hoekschop net voor het bezoekersvak. De paars-witte fans schreeuwen het uit, maar de hoekschop van Cruz levert niets op.
67
De bezoekers drukken even door. Van der Jeugt moet een schot van Bavon in hoekschop duwen. Kan STVV de Antwerpse storm overleven?
68
Vervangen Daniel Cruz
Ingevallen Bart Goor

Mathijssen probeert met een dubbele wissel het tij nog te keren.
68
Vervangen Bavon Tshibuabua
Ingevallen Junior Negrao


69
Vervangen Nils Schouterden
Ingevallen Andréa Mutombo


75
De druk van Germinal Beerschot wordt groter. Voorlopig kan STVV nog weerstaan, maar houden de Kanaries dat nog een kwartier vol?
82
 Gele kaart voor Andréa Mutombo
Spelbederf.
84
Vervangen Grégory Dufer
Ingevallen Dylan Vanwelkenhuysen

Dufer krijgt een applausvervanging.
88
 Gele kaart voor Bart Goor

90
Vervangen Tibor Tisza
Ingevallen Yannick Rymenants


90
Germinal Beerschot krijgt nog een laatste kans, maar Clement kopt een hoekschop over. De drie punten blijven in Stayen.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.