Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Bij Standard komt Alexander Scholz in de ploeg. Luyindama schuift zo een rij naar voor. Vooraan krijgt Renaud Emond het vertrouwen van coach Sa Pinto.
1
Standard-Eupen: 0-0
1
Standard meteen gevaarlijk!
Standard gaat meteen in de aanval. Het afgeblokte schot van Scholz verdwijnt in hoekschop.
5
De Luikse storm ging na de eerste minuut liggen. Eupen kan misschien eens dreigen, want het krijgt een vrije trap op een gevaarlijke plek.
8
Het begin beloofde veel goeds, maar het tempo is helemaal uit deze match verdwenen.
11
We moeten toegeven: het is voorlopig wat vreemd om Alexander Scholz als centrale middenvelder te zien spelen. En zeker omdat de lange haren weg zijn.
13

Goal
Doelpunt van Mbaye Leye (Luis García Fernandez)
Het is zowaar 0-1 voor de bezoekers. De eerste kans van Eupen is meteen raak. Leye kopt een corner hard voorbij Ochoa, die er wel nog even bij zit.
15

Goal
Doelpunt van Orlando Sá (Renaud Emond)
Het is al 1-1. Orlando Sa tikt de bal na voorbereidend werk van Emond voorbij Van Crombrugge. Mooi doelpunt van de Rouches.
19
Sa brengt de bal prima voor doel, maar niemand staat op de juiste plek bij de Rouches. Standard houdt er wel een hoekschop aan over.
20
Luyindama kopt op een bezoeker. Nieuwe hoekschop voor Standard.
22
Fai blijft even liggen na een duel, maar kan dan toch verder.
24
 Gele kaart voor Mbaye Leye

26
Daar is Edmilson. De Braziliaan kan schieten van buiten de zestien, maar raakt de bal totaal verkeerd.
29
Standard probeert de match in handen te nemen. Emond wordt afgezonderd, maar een prima tackle voorkomt een doelpunt.
31
Knappe uitgespeelde aanval van Standard. Fai tot bij Sa die slim laat lopen, maar Van Crombrugge redt het schot van Mpoku.
35
Standard drukt, nog steeds 1-1
Een nieuwe hoekschop voor Standard. De corners zijn bijna niet meer op twee handen te tellen.
38
Wat een kans!
Ochoa doet een prima redding, maar in de herneming schiet Ocansey onbegrijpelijk over.
40

Goal
Doelpunt van Mamadou Koné (Mbaye Leye)
Wat een binnenkomer voor Kone. De aanvaller krult de bal heerlijk in de linkerbovenhoek. Ochoa was kansloos.
43
Standard is toch wat aangeslagen na de nieuwe tegenslag. Een efficiënt Eupen scoorde twee keer uit drie kansen.
45
 Gele kaart voor Eric Ocansey

45+1

Goal
Doelpunt van Orlando Sá (Răzvan Marin)
Het is in extremis dan toch nog 2-2. Sa maakt zijn tweede treffer van de avond.

Scheidsrechter
Rust
Standard - Eupen: 2-2

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
18:49
Het is meteen ook het einde van de eerste periode. Standard verdiende meer, maar Eupen sprong heel efficiënt om met de kansen (2-2).
46
Een winnaar in de tweede helft?
Leye heeft de bal opnieuw in het spel getrapt. Krijgen we nog eens vier goals en een winnaar te zien in deze tweede helft?
48
Het eerste schotje van de tweede helft komt op naam van Fai, maar Van Crombrugge hoeft niet in actie te komen.
51
Standard toont het meeste initiatief in deze tweede periode. Het is wel wachten po een kans.
52
Goede aanval via Edmilson, maar Sa kan net niet zijn derde van de avond maken.
54
Marin stelt Van Crombrugge op de proef met een schot van ver, maar de Eupense doelman kan in twee tijden klemmen.
56
Het is voorlopig nog niet het dagje van Mpoku. Zijn controle gaat helemaal de mist in, weg kans.
58
Vervangen Silas Gnaka
Ingevallen Odeni Georges Jamabo

59
Nog steeds 2-2
Bijna een uur ver en we blijven een beetje op onze honger zitten in de tweede helft.
62
Goede inzet van Fai, maar Edmilson kan net niet bij zijn pass.
65
Vervangen Renaud Emond
Ingevallen Duje Cop

65
Sa Pinto gooit met Cop vers bloed in de strijd. Emond mag gaan rusten.
66
Vervangen Edmilson
Ingevallen Moussa Djenepo

66
Gevaarlijk standje voor de Luikse goal, maar Eupen kan net niet profiteren.
67
 2e gele kaart voor Mbaye Leye
Het wordt nu toch wat moeilijker voor Eupen. Leye pakt domweg zijn tweede geel en moet gaan douchen.
71
Standard zal uit een ander vaatje moeten tappen indien het nog wil scoren.
72
 Gele kaart voor Christian Luyindama

74
Djenepo laat zich opmerken met een knappe dribbel, maar dan is er een misverstand tussen Fai en Sa.
75
Vervangen Alexander Scholz
Ingevallen Carlos Carlinhos

75
Fai brengt de bal iets te hoog voor. Eupen komt nog nauwelijks uit de druk uit.
77
Nog minder dan een kwartier op de klok. Mpoku zijn vrije trap levert niks op.
80
Nog 10 minuten voor Standard...
Het thuispubliek begint te morren. En het heeft daar ook alle reden toe. Standard voetbalt amper kansen bijeen.
81
Vervangen Jean Thierry Lazare Amani
Ingevallen Alessio Castro-Montes

84
De tijd begint te dringen voor Standard. Het trekt opnieuw ten aanval.
87
Vervangen Eric Ocansey
Ingevallen Florian Raspentino

87
 Gele kaart voor Jordan Loties

87
Loties gaat te opzichtig aan het truitje van Sa hangen. Misschien kan Standard iets uit een vrije trap puren?