Datum: 24/02/2018 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Kehrweg Stadion

Herbeleef Eupen - Sporting Lokeren (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Eupen en Sporting Lokeren live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!



Vooraf

19:51
Geen Mbaye Leye bij Eupen
Zoek bij de thuisploeg vanavond niet naar clubtopschutter Mbaye Leye. De 35-jarige Senegalese spits is geschorst en zijn torinstinct zal zeker gemist worden. Leye was dit seizoen al goed voor negen treffers. Raspentino is zijn vervanger.
19:57
Peter Maes houdt vast aan de elf die vorige week een thuisnederlaag slikten tegen KV Kortrijk, dat betekent dus dat ook de Tsjech Lukas Marecek (ex-Anderlecht) in de basis staat.
1
Eupen-Sporting Lokeren: 0-0
2
Eupen begonnen aan cruciale match
Voor Eupen is het van moeten vanavond en het resultaat in Mechelen, 1-1 tegen Charleroi, is al bij al een meevaller. Bij winst staan beide degradatieklanten broederlijk naast elkaar met 24 punten.
4
Eerste corner levert niks op
Lokeren is niet van plan om de punten cadeau te doen en Guus Hupperts dwingt op rechts al meteen een corner af via een attente Peybernes. Een kans puren de Waaslanders er evenwel niet uit.
5
Eupen profiteert bijna van deviatie Maric
Gevaarlijk standje voor de Lokerse kooi want Luis Garcia zwiept de bal gevaarlijk op de knikker van Peybernes, die zijn kopbal bijna in doel verlengd ziet door Mijat Maric. Bijna 1-0!
7

Goal
Doelpunt van Guus Hupperts (Lukas Marecek)
Daar is de 0-1! Een voorzet van Cevallos wordt eerst nog afgeweerd, maar valt pardoes in de voeten van Hupperts. De Nederlandse winger laat Van Crombrugge kansloos met een heerlijk plaatsballetje in de verste hoek.
11
Eupen probeert zich te herpakken na die zware uppercut die Lokeren heeft uitgedeeld, maar het is voorlopig wachten op een eerste uitgespeelde kans voor 'De Panda's'. Op dit moment een bedreigde diersoort in de Jupiler Pro League.
12
 Gele kaart voor Gil Van Moerzeke

13
Daar is al bijna de 0-2 voor Lokeren!
Hupperts dolt met Gnaka en gooit een gevaarlijke voorzet voor de pot, maar de Zweed Söder kan het leer slechts schampen. Eupen ontsnapt aan een tweede vroege opdoffer, de thuisploeg staat defensief opnieuw op wankele benen.
15
Ideaal scenario voor Mechelen in Eupen
Bij KV Mechelen zullen ze in hun vuistje lachen want bij dit resultaat sluipt 'Malinwa' weer een puntje verder weg. Kopzorgen dus voor Eupen en coach Claude Makélélé. Wanneer volgt de reactie?
17

20
Het is en blijft Lokeren dat voor gevaar zorgt. Een hoekschop belandt aan de tweede paal in de voeten van de jonge Gil Van Moerzeke, maar die beseft niet dat hij veel ruimte heeft en trapt tegen zijn eigen ploegmakker Hupperts.
22
Peter Maes laat zijn jongens niet los en blijft roepen en tieren om zijn instructies duidelijk te maken. Met succes voorlopig want Lokeren doet het alweer uitstekend op verplaatsing. En zeggen dat het thuis vierkant draait ...
24

Goal
Doelpunt van Florian Raspentino (Nils Schouterden)
En ineens is daar de 1-1 via Florian Raspentino! De vervanger van Mbaye Leye ziet zijn kopbal na een messcherpe voorzet van Nils Schouterden voorbij Verhulst in doel vallen. De Kehrweg is wakker!
26
Eupen herleeft na de belangrijke 1-1!
Ineens duwt de thuisploeg het gaspedaal stevig in en vooral de snelle en vinnige baasjes Ocansey en Koné bezorgen de Lokerse defensie kopzorgen. Krijgen we snel de 2-1?
28
Luis Garcia bijna met de 2-1!
De Spaanse kapitein en ancien van Eupen zet zich klaar voor een vrije trap en haalt verschroeiend uit. Davino Verhulst moet alles uit de Wase kast halen om redding te brengen. Daar was bijna de voorsprong!
29
 Gele kaart voor Ari Skúlason

30
Lokeren lijkt even het noorden kwijt en moet het balbezit en initiatief aan Eupen laten. We zijn een halfuur ver en hebben ons nog niet verveeld. Aangename match hier in de barre Oostkantons.
33
Eupen claimt penalty, maar is dat terecht?
Héérlijke actie van Raspentino die uitstekend opduikt in de rug van de verdediging en het leer subtiel over de kleine Skulason lift. De Fransman gaat neer en wil een penalty, maar ref Van Driessche geeft geen krimp.
35
Nog tien minuten en de match zit nu toch even in een klein dipje. Veel strijd en balverlies, maar het is toch nog steeds Eupen dat voor de vlucht vooruit kiest. Lokeren heeft het knap lastig.
37

Goal
Doelpunt van Eric Ocansey (Nils Schouterden)
En jawel hoor, daar is de 2-1 en die is verdiend. Eric Ocansey vindt een gaatje om te trappen en deponeert de bal laag in de verste hoek. Verhulst voor een tweede keer gevloerd. In Mechelen zullen ze even groen lachen.
39
Raspentino al bijna met de 3-1! Eupen ontketend
Wat hebben ze bij Eupen ineens geslikt? 'De Panda's' komen dicht in de buurt van de 3-1 via uitblinker Florian Raspentino. De Franse spits dwingt Verhulst tot een knappe save. Lokeren krijgt geen poot meer aan de grond.
41
Toch even meegeven dat we virtueel met een interessante situatie zitten in de kelder van de Jupiler Pro League. Eupen zit nu ook aan 24, net als KV Mechelen. Lokeren heeft er trouwens 28, straks komen de Waaslanders nog in de problemen.
43
Eupen heeft alles onder controle bij 2-1
We naderen de rust met rasse schreden en Davino Verhulst moet nog eens goed plat op een gevaarlijk aangesneden voorzet van rechtsback Tirpan. Eupen dicteert de wet.
45
Van Crombrugge zal blij zijn als het rustsignaal weerklinkt want hij staat al een tijdje kou te lijden. 2-1, toch een mooie ommekeer van Eupen na die vroege koude douche.


Scheidsrechter
Rust
Eupen - Sporting Lokeren: 2-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Houdt Eupen levensbelangrijke voorsprong vast?
We zijn begonnen aan de tweede helft en benieuwd of Lokeren opnieuw een vuist kan maken. Na die sterke start en de snelle 0-1 was het Eupen dat de lakens uitdeelde en zich verdiend naar 2-1 knokte.
46
Vervangen Gil Van Moerzeke
Ingevallen Tracy Mpati Bibuangu


48
Bij Mechelen zullen ze dit niet leuk vinden ...

50
Toch een dompertje voor Eupen, dat met Raspentino z'n meest opvallende pion verliest. De 28-jarige Fransman scoorde de vitale 1-1 en was voortdurend gevaarlijk in de Lokerse zestien.
50
Vervangen Florian Raspentino
Ingevallen Yuta Toyokawa


53
De Ridder doet Eupen even schrikken!
Zeven minuten ver na de koffie en Lokeren komt in de buurt van de gelijkmaker. Een vrije trap schiet via Söder door tot bij Steve De Ridder, maar de Gentenaar knalt vanuit een scherpe hoek onbesuisd over!
54

Goal
Doelpunt van Jose Francisco Cevallos Enriquez (Robin Söder)
Ze mogen opnieuw beginnen bij Eupen want Van Crombrugge kan een harde knal van Robin Söder niet klemmen en in de rebound trapt de goed gevolgde Ecuadoraan Cevallos de 2-2 hard in het dak van het doel.
57
Eupen niet van slag na de 2-2
De veerkracht bij Eupen is toch mooi om zien want de thuisploeg kiest meteen weer voor de aanval na die gelijkmaker. Lokeren lijkt opnieuw in hetzelfde bedje ziek: na het doelpunt kruipt het terug.
61
Peter Maes gaat uit zijn dak en het slachtoffer is zijn trouwe kapitein Overmeire. Het komt tot een pittige discussie, de zenuwen gieren duidelijk door de keel bij Lokeren. Een nederlaag kan de Oost-Vlamingen nog in de penarie brengen.
64
Koné laat de 3-2 liggen!
Mooi voetenwerk van de dribbelvaardige Koné, maar afwerken, is veel minder zijn specialiteit dan kunstjes uit zijn sloffen schudden. Hij mist zijn trap compleet en zo geen 3-2 voor Eupen!
67
Eupen is vooral dreigend met flankacties van de bedrijvige Tirpan. De ex-verdediger van Moeskroen moet echter nog wat meer precisie in zijn voorzetten krijgen. Lokeren speelt toch weer met vuur.
70
Eupen heeft nog 20 minuten voor winning goal
De tijd begint toch zo stilaan te dringen voor Eupen, dat wel veel goeie wil toont, maar na rust toch op een scherper en snediger Lokeren stoot. De 2-2 is een logische tussenstand, de partij is nu volledig in evenwicht.
72
Een uitgelezen kans voor Eupen om te scoren met een vrije trap in de buurt van de zestien. Luis Garcia is dé specialist, maar treft vol de muur. Hier zat meer in, denken wij zo.
77
 Rode kaart voor Silas Gnaka

80

Goal
Doelpunt van Luis García Fernandez (Onbekend Onbekend)
Ongelooflijk! Eupen staat net met 10, maar komt desalniettemin toch op voorsprong via ancien Garcia. De Spanjaard krult een vrije trap rechtstreeks in doel, niemand heeft het leer nog geraakt. Dolle vreugde!
83
Bij Eupen willen ze een penalty na een warrige fase in de zestien, maar de Japanner Toyokawa - die overtuigd is van zijn gelijk - heeft het mis. Van Driessche laat zich niet vangen.
85
Van Crombrugge houdt Eupen recht!
De Tsjech Marecek zorgt bijna voor de 3-3 in deze bijzonder attractieve match, maar Hendrik Van Crombrugge is dit keer wel de grote held. Lokeren geeft het nog niet op.
85
Vervangen Guus Hupperts
Ingevallen Tom De Sutter


87
Eupen op zuchtje van belangrijke zege!

89
Lokeren geeft het nog niet op
Stresserende slotfase want de bezoekers proberen alsnog een puntje te pakken. Wat zal het worden? Drie levensbelangrijke punten voor Eupen of toch nog een gelijkspel waardoor Lokeren de beste zaak doet in de kelder?
90
Vervangen Steve De Ridder
Ingevallen Marko Miric


90+2
Vervangen Mamadou Koné
Ingevallen Jordan Loties


93
Het is afgelopen! Eupen wint!
Hendrik Van Crombrugge plukt nog een allerlaatste vrije trap uit de lucht en dan is het meteen ook voorbij. Feestje aan de Kehrweg want Eupen doet een fantastische zaak in de degradatiestrijd. En dat met 10 man!


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.