Datum: 28/07/2018 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Diaz Arena

Herbeleef KV Oostende - Moeskroen (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Oostende en Moeskroen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!


KV Oostende - Moeskroen


KV Oostende - Moeskroen


KV Oostende - Moeskroen


KV Oostende - Moeskroen


KV Oostende - Moeskroen

Vooraf

20:03

20:03
Gert Verheyen lijkt er helemaal klaar voor

20:06
Welkom aan zee! De Versluys Arena maakt zich op voor de eerste match van het nieuwe seizoen en uiteraard zijn alle ogen gericht op de debuterende coach Gert Verheyen. Verwent hij de nieuwsgierige fans meteen met drie punten?
1
KV Oostende-Moeskroen: 0-0
1
We zijn vertrokken aan 't zeetje!
Scheidsrechter Wesley Alen heeft de match op gang gefloten en de sfeer zit er goed in, met dank aan de gedreven stadionspeaker die de hitte van de voorbije dagen duidelijk goed verteerd heeft.
3
Aristote Nkaka en Richairo Zivkovic zijn nog niet goed bij de les en werken het publiek al wat op de zenuwen met dramatische inspeelpasses. Gert Verheyen staat al meteen recht voor zijn bank, dit zal hij niet graag zien.
4
Vandendriessche haalt stevig uit!
Een voorzet van de immer bedrijvige Fernando Canesin wordt nog weggewerkt door Vojvoda, maar aan de rand van de zestien staat Kevin Vandendriessche en die haalt spectaculair uit. Leuke poging en ei zo na ook een doelpunt!
6
Moeskroen heeft voorin snel en dartel volk lopen en profiteert voorlopig vooral van het balverlies van een slordig KVO. Mbombo zoekt de Ă©Ă©n tegen Ă©Ă©n op met Milovic, maar de ervaren Kroaat laat zich niet vangen.
7

8
Het is niet de openingsfase van Zivkovic, de ex-spits van Ajax heeft werkelijk nog geen bal goed geraakt en kopt de bal nu onhandig over de zijlijn. De partij is voorlopig mooi in evenwicht. KVO knutselt, Moeskroen loert.
11
KVO bijna door het hart van de defensie!
Leuke aanval van de thuisploeg, die bijna messcherp door de defensie van 'Les Hurlus' snijdt, maar Richairo Zivkovic kan de bal net niet goed meenemen. Dit zag er bijzonder aardig uit. Meer van dat graag!
13
Een niet ongevaarlijke voorzet wordt door William Dutoit niet helemaal overtuigend weggebokst met één vuist. Nicolas Rajsel speelt vervolgens wel héél erg risicovol terug, gelukkig voor de Fransman zit er geen Henegouwer tussen.
14
Wout Faes voorlopig onberispelijk
Opvallende verschijning toch met zijn lange krullen, die Wout Faes. Opvallen, doet hij voorlopig trouwens ook met zijn geslaagde interventies. Zowel over de grond als in de lucht is het jeugdproduct van Anderlecht voorlopig baas.
16
Wie op voorhand dacht dat Moeskroen een vogel voor de kat is, zal zijn mening misschien moeten herzien. De mannen van Frank Defays, voor de gelegenheid in het blauw, voetballen aardig mee. Vooral voorin is er de nodige frivoliteit.
19
De fans hebben het naar hun zin, nochtans is het vertoon op de grasmat vooralsnog niet indrukwekkend. KV Oostende zoekt duidelijk nog naar automatismen en heeft het lastig om Moeskroen uit verband te spelen.
20:27
Bij KV Oostende is het natuurlijk uitkijken naar een aantal nieuwe gezichten, denk maar aan Wout Faes (ex-Anderlecht), zijn Kroatische collega in de defensie Goran Milovic en de Albanese spits Sindrit Guri. Ook bij Moeskroen enkele nieuwkomers in de basis: Katranis, Sambu en Pierrot.
21
Canesin met een héérlijke actie!
Goran Milovic vindt de vrijstaande Canesin en de Braziliaanse dribbelaar gaat solo zijn kans en ei zo na met succes. Hij kan slechts in extremis afgestopt worden, bijna een dikke kans voor KVO!
23
Wat een verschrikkelijk slechte vrije trap van Mbombo. De aanvaller van Moeskroen had de bal misschien beter aan Dimitri Mohamed gelaten ...
23

Goal
Doelpunt van Idrisa Sidi SambĂș (Fabrice Olinga)
En daar is ineens de 0-1! Het ziet er achteraan niet goed uit bij KVO met knullig balverlies en ineens is het drie tegen twee. Fabrice Olinga legt de bal perfect klaar voor Idrisa SambĂș en die vloert Dutoit van dichtbij!
25
Het staat 0-1 voor Moeskroen!
Toch een verrassing in de Versluys Arena want Moeskroen staat zowaar op voorsprong. Het kon al een paar keer dreigen, maar dit was pas de eerste echte kans. En dus meteen ook prijs, mooi uitgespeeld in ieder geval. KVO moet achtervolgen.
26

28
Oostende reageert meteen!
Daar was bijna meteen de gelijkmaker. Nieuwkomer Sindrit Guri kan in de draai trappen, maar ziet zijn poging naast belanden. Even later is Zivkovic daar in de zestien, maar de ranke Nederlander geraakt niet voorbij Werner. KVO claimt een penalty, maar daar komt niks van in huis.
29
Sindrit Guri dicht bij de 1-1!
De nieuwe spits van KV Oostende kan blijkbaar ook nog eens vrije trappen nemen. Sindrit Guri uit Albanië schildert de bal laagt in de hoek, maar Olivier Werner pakt uit met een geweldige duik.
31
KV Oostende heeft nog een kwartiertje om iets te doen aan die 0-1 en steekt nu toch een fors tandje bij. Al moet het misschien stoppen met die opzichtige duiktoestanden in de zestien, dit keer valt Nicolas Rajsel iets te opzichtig.
33
Moeskroen verrassend op voorsprong
Toch even recapituleren na ruim een halfuur spelen: KV Oostende moest dus in eigen huis achtervolgen. Debutant Idrisa SambĂș zorgde voor de koude douche, KVO ging wel meteen op zoek naar de gelijkmaker. Tot nog toe zonder succes evenwel.
35
 Gele kaart voor Bruno Godeau

35
 Gele kaart voor Bruno Godeau

38
Na een heropflakkering is het nu toch weer Moeskroen dat de neus aan het venster steekt. We hoeven u niet te vertellen dat een tweede Waalse goal de doodsteek zou kunnen betekenen voor een toch weinig overtuigend Oostende.
40
Ref Wesley Alen even de gebeten hond!
Het spel zit eventjes op de wagen want scheidsrechter Wesley Alen breekt eerst een tegenaanval van Oostende af omdat hij een fout op Olinga heeft gezien en even later geeft hij Zivkovic geel voor een schwalbe. Het publiek is woest!
43
"Amateur, amateur, amateur!"
De KVO-fans hebben het gehad met de arbitrage en laten dat ook duidelijk merken. Intussen ligt er niet voor het eerst eentje van Moeskroen op het veld. Uitgekookt, zijn ze zeker en vast, de bezoekers. Het is Fabrice Olinga die is blijven liggen.
45
We krijgen nog minstens twee minuten extra in deze eerste helft. Slaagt KV Oostende er nog in om tegen te prikken of gaat Moeskroen met een kleine voorsprong de rust in?
45+2
Wat een vreselijk schot van Nkaka!
Het vat de eerste helft van KV Oostende misschien wel goed samen: Aristote Nkaka wil het forceren, maar de ex-speler van Moeskroen pakt uit met een draak van een trap die meters, maar dan ook meters naast het doel schuift.


Scheidsrechter
Rust
KV Oostende - Moeskroen: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46

Goal
Doelpunt van Brecht Capon (Sindrit Guri)
Wat een begin van de tweede helft! Brecht Capon met een geweldige vlam! Scheidsrechter Wesley Alen twijfelt nog even om de goal goed te keuren, maar zet het licht op groen. De aanvoerder en publiekslieveling heeft het geflikt!
46
Vervangen Aristote Nkaka
Ingevallen Jordi Vanlerberghe


46
Vervangen Nicolas Rajsel
Ingevallen Logan Ndenbe


46

Goal
Doelpunt van Brecht Capon (Sindrit Guri)

48
Capon vlamt meteen de 1-1 binnen!
Het publiek herleeft en KV Oostende lijkt meteen te willen doorduwen. Intussen staat ook Jordi Vanlerberghe op het veld, de huurling van Club Brugge brengt blijkbaar geluk want het is dus al vroeg in de tweede helft 1-1.
51
"Waar is Oostende? Hier is Oostende!" De vlam in de pan aan zee, al is de storm die even op til leek voor het doel van Moeskroen toch weer gaan liggen. Het zijn de bezoekers die nu ietsje meer aandringen.
54
Wat een actie van Vanlerberghe!
Dat noemen ze nog eens een binnenkomer van jewelste. Jordi Vanlerberghe zet zich op rechts knap door: eerst een pittig duel winnen en daarna een mannetje dribbelen. Ook de voorzet komt nog en is levensgevaarlijk. Maar waar stonden de spitsen om in te lopen en af te werken?
56
Vervangen Fabrice Olinga
Ingevallen Mićo Kuzmanović


58
Guri heeft te veel tijd nodig
Daar was bijna dé kans op de 2-1. Bij Moeskroen staat ze niet al te secuur te verdedigen en Sindrit Guri krijgt alle tijd en ruimte om een volley uit zijn schoenen te toveren. Alleen duurt het te lang en zo is de grote kans foetsie.
62
 Gele kaart voor Alexandros Katranis

64
Een echt offensief is er nog niet echt gekomen van Oostende. Veel goeie wil, maar Moeskroen ontwrichten, is er nog niet bij. Het meeste KVO-gevaar komt overigens vanop rechts, niet zelden is Brecht Capon de gangmaker.
65
 Gele kaart voor Goran Milovic

65
 Gele kaart voor Goran Milovic

66
Guri alweer nét niet!
Het wil maar niet lukken voor de nieuwe spits Sindrit Guri. Dit keer kapt hij in de zestien netjes zijn mannetje uit, maar zijn schot wordt nog net op tijd afgeblokt. Hij zou zo graag zijn eerste goal scoren, dat zie je zo.
67
 2e gele kaart voor Bruno Godeau

68
 Rode kaart voor Bruno Godeau

68
Moeskroen met 10!
Tweede gele kaart voor Bruno Godeau, die aan de rand van de zestien niet al te slim ingrijpt. Het is nog een eindje verwijderd van het doel, maar hij was wel de laatste man en dus stuurt Wesley Alen hem naar de kleedkamer.
69
De 2-1 hangt in de lucht!
Brecht Capon stuurt Fernando Canesin weg en die legt slim terug tot bij Zivkovic, maar die kan net niet afdrukken. De voorsprong hangt nu wel in de lucht voor KV Oostende en dat voelen ze ook op de tribunes.
70
Vervangen Idrisa Sidi SambĂș
Ingevallen Nathan De Medina


73
KV Oostende blijft proberen, maar altijd zit er een been of voet van Moeskroen in de weg. Ook een prima schot van Fernando Canesin wordt nog net op tijd onschadelijk gemaakt. De bezoekers vechten voor een puntje, da's duidelijk.
75

Goal
Doelpunt van Fernando Matos Canesin (Richairo Zivkovic)
Het is zover! Fernando Canesin, niet meteen de grootste doelpuntenmaker in onze eerste klasse, vindt het juiste gaatje en Werner is voor de tweede keer geklopt. Ze dansen en springen op de tribunes, ambiance!
76
2-1 Canesiiiin!
Oostende toch verdiend op voorsprong, laat daar geen twijfel over bestaan. Moeskroen hangt knock-out in de touwen. Met tien man een achterstand ophalen, dat zien we niet meer gebeuren.
79
Dubbele kans op 3-1!
Bijna was de klus helemaal geklaard! Zarko Tomasevic kopt nipt over en ook Sindrit Guri pakt uit met een kopbal, die valt pardoes op de lat. Heerlijke poging van de Albanese spits! Al mocht ook het handje van Werner er wezen.
85
Komt er nog een derde goal? Oostende blijft proberen, alweer via Canesin. Die is helemaal ontketend na zijn goal, maar Werner is niet van plan om nog een goal te incasseren.
86
Vervangen Alexandros Katranis
Ingevallen Luca Napoleone


87

90+1
Vervangen Richairo Zivkovic
Ingevallen Indy Boonen


90+3
 Gele kaart voor Christophe Diedhiou

90+3
 Rode kaart voor Christophe Diedhiou



Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.