De sfeer zit er alvast goed in aan de Gaverbeek. Ook heel wat bezoekende fans zijn afgereisd.
Een enorme zondvloed aan hagel daalt hier neer aan de Gaverbeek. Toch wel opmerkelijk!
Zulte Waregem-KRC Genk: 0-0
1
De bal rolt, enfin ... door de harde regenval en hagelslag is het moeilijk spelen lijkt het.
2
Alsof de hele hemel aan het neervallen is op Waregem. Wat een hagel zeg! De thuisploeg krijgt een vrije trap op een leuke plek.
5
Bjordal komt ingegleden, maar kan net niet bij de bal. In de herneming kan ook Harbaoui er (te) weinig mee doen, Vukovic pakt.
8
Genk steekt voor het eerst de neus aan het venster, maar Trossard komt er tot twee keer toe niet door met zijn voorzet.
10
Plots Ito met een dot van een kans, maar hij mikt op de paal zeg!
11

Penalty
Penalty voor Zulte Waregem
Bjordal wordt aangetikt in de grote rechthoek, de bal gaat op de stip!
13

Goal
Doelpunt van Hamdi Harbaoui
Laforge wacht nog eventjes op de VAR, maar geeft dan toch strafschop. Harbaoui twijfelt niet en stuurt Vukovic naar de verkeerde kant.
16
De bezoekers gaan nu moeten komen, maar tot op heden kunnen ze zich niet helemaal los wrikken.
19

Goal
Doelpunt van Ruslan Malinovskiy (Junya Ito)
Het is al 1-1 geworden aan de Gaverbeek. Lang heeft het niet geduurd om de gelijkmaker te lukken, een echte inkopper werd het.
22
Halfweg de eerste helft, het tempo is wat ingevallen na de 1-1.
26
We zijn nu toch al eventjes aan het wachten op een nieuwe, goede kans.
30
Lucumi glijdt uit en zo kan Bongonda op weg naar doel. Hij tikt tot bij De Pauw, die op Vukovic trapt.
33
Moeskroen staat 0-1 voor op bezoek bij Club Brugge. Dat wordt op gejuich onthaald in Waregem door de bezoekende fans.
36
Plots staat Trossard voor Bossut, maar hij trapt de bal over.
38
Bjordal met een leuke interceptie, maar de voorzet komt niet aan bij Harbaoui.
38

Goal
Doelpunt van Junya Ito (Joakim Mæhle)
KRC Genk opnieuw met een sterke aanval. Ito is deze keer de afwerker van dienst, de Genkse fans gaan aan het dansen.
42
Nog eens een schotje uit de tweede lijn, geen probleem voor Bossut echter.
44
Harbaoui kan nog eens een voorzet vanop links inkoppen, maar net naast.
45+1
Ito kan bijna profiteren van een rare bal achterin bij Essevee. We krijgen er een minuutje bij overigens in deze eerste helft.

Scheidsrechter
Rust
Zulte Waregem - KRC Genk: 1-2

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
18:46
Rusten na 45 aangename minuten
KRC Genk kwam op achterstand, maar maakte het snel goed en gaat met een 1-2 voorsprong de rust in.
46
Vervangen Marco Bürki
Ingevallen Sandy Walsh

46
De bal rolt opnieuw aan de Gaverbeek. Dubbele wissel bij de thuisploeg.
46
Vervangen Nill De Pauw
Ingevallen Mikael Soisalo

50
Bongonda met een kopkansje, maar niet op doel.
52
De match ligt even stil, de bezoekende fans hebben de boel in lichterlaaie gezet.
55
Malinovskyi roert zich nog eens met een krulbal, maar het levert niks op: naast de kooi van Bossut.
57
Opnieuw een vloeiende combinatie voor de bezoekers, maar Bossut zit er tussen op de voorzet van Piotrowski. Aan de overkant een schotje van Peeters, maar over en naast.
59
Berge is terug!
Sander Berge valt in voor Genk. Hij maakt zijn langverwachte terugkeer dus!
59
Vervangen Jakub Piotrowski
Ingevallen Sander Berge

61

Goal
Doelpunt van Leandro Trossard (Mbwana Ally Samatta)
Boem, Leandro Trossard werkt staalhard af in de verste hoek.
65
De thuisploeg probeert nog eens iets terug te doen. Eerst een actie van Bongonda, daarna een schot van Walsh over.
68
Halfweg de tweede helft, wat kan Essevee nog?
71
Tweede wissel bij de bezoekers. Nog twintig minuten en ze kunnen een goede zaak doen.
71
Vervangen Junya Ito
Ingevallen Dieumerci Ndongala

72
De fauw eens met een schicht, maar naast de kooi van Vukovic. Krijgen we nog een match?
72

Goal
Doelpunt van Sandy Walsh (Theo Bongonda)

73
Toch nog spanning: Walsh maakt er 2-3 van!
Walsh doet het tegen zijn ex-ploeg. Krijgen we hier dan toch nog spanning?
76
Nog een kwartier heeft Zulte Waregem om er iets van te maken.
77
 Gele kaart voor Ewoud Pletinckx

78
Bongonda wil een strafschop voor een duw, maar krijgt die niet. Daarna is er geel voor Pletinckx, al leek hij toch vooral de bal te spelen. Bizarre momenten.
82
Samatta haalt de trekker over, maar in het zijnet.
83
Vervangen Ewoud Pletinckx
Ingevallen Idrissa Sylla

84
Malinovskyi kan niet verder, Ingvartsen komt in zijn plaats voor nog enkele minuten.
85
Vervangen Ruslan Malinovskiy
Ingevallen Marcus Ingvartsen

86
Ingvartsen meteen met een vrije kopkans, maar hij mikt nog op Bossut!
89
Vlijmscherpe omschakeling bij Genk? Niet helemaal, want Ndongala heeft even moeite met de bal. Samatta trapt, Bossut werkt knap in corner.