Stadion: Luminus Arena

Herbeleef KRC Genk - KV Kortrijk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KRC Genk en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 45 reacties...

Twee wijzigingen bij KRC Genk voor de opener van de competitie. Maehle is opnieuw helemaal fit en neemt de plaats van De Norre op de rechtsachter in. Nygren krijgt dan weer de voorkeur op een in de Supercup bleke Piotrowski. Bij de bezoekers zit nieuwkomer Ocansey op de bank. Mboyo, Kagé en Lepoint - alle drie twijfelachtig - staan wel in de elf van Yves Vanderhaeghe.
1
KRC Genk-KV Kortrijk: 0-0
1
Nieuwe seizoen is bezig!
Kortrijk krijgt de eer om het nieuwe seizoen op gang te trappen. Zit er meteen een stunt in tegen de landskampioen?
3
De openingsfase is voor Genk. Na een hoekschop probeert Kortrijk toch eens te counteren, maar Uronen staat goed opgesteld.
7
Kortrijk zet het goed vast. Het tempo ligt voorlopig te laag om de bezoekende afweergordel te ontwrichten.
8
Een zeldzaam foutje van Berge, maar Uronen ruimt op.
10
Veel slordigheden bij Genk
De opbouw verloopt heel traag en bovendien zit er amper variatie in het spel van de kampioen. Berge komt telkens tussen de twee centrale verdedigers uitzakken, maar heeft dan weinig aanspeelpunten omdat Kortrijk het goed vastzet.
14

Goal
Doelpunt van Julien De Sart (Kristof D'Haene)
Genk is zowaar op achtervolgen aangewezen. De Sart krijgt te veel tijd en krijgt het stadion wakker met een ware pegel. 0-1 voor Kortrijk!
17
Genk moet nu wel komen, maar er zitten te veel slordigheden in het spel van de Limburgers.
19
Uronen en Golubovic gaan stevig door op elkaar. De Kortrijk-verdediger lijkt wel niet in de fout te gaan, al blijft Uronen liggen.
22
Het staat ei zo na 2-0. Vukovic gaat goed plat op een loeier van Golubovic.
23
Nygren laat de 1-1 liggen.
Bruzzese komt net te laat op een afgeweken voorzet van Uronen. Nygren zijn kopbal gaat niet zo ver over.
26
Kagé duikt eens op voor doel, maar Vukovic kent geen problemen met zijn kopbal.
29
Benson zit totaal niet in de match. Deze keer gaat een hoekschop van de vleugelaanvaller verloren.
31
Maehle op niveau
Maehle zet zich door op rechts en haalt er een hoekschop uit. Het publiek zet er zich nog eens achter.
33
Appel voor handspel bij de bezoekers. Scheidsrechter Lambrechts wacht op informatie uit zijn oortje.
34
De VAR heeft beslist: geen penalty voor Kortrijk. Een ingestudeerde hoekschop komt bij Batsula, maar zijn vluchtschot mist precisie.
36
Dé kans op de 1-1
Het had 10 minuten voor rust 1-1 kunnen zijn, maar Kortrijk ontsnapt. Bruzzese houdt met een puike reflex Ito van de gelijkmaker.
39
Genk domineert deze wedstrijd wel, ondanks de achterstand. Nieuwe hoekschop via Nygren.
40
Benson mist!
Genk heeft het alleen aan zichzelf te danken dat het nog steeds op achterstand staat. Benson komt voor doel, maar besluit vanuit een scherpe hoek voorlangs.
43
Nog twee minuten tot de rust. Mag Kortrijk met een voorsprong de rust in?
45+1
Er komt één extra speelminuut bij.
45+1
Snelle uitbraak van de bezoekers, maar Kagé kan zijn schot niet kadreren. Lambrechts fluit voor de rust.

Scheidsrechter
Rust
KRC Genk - KV Kortrijk: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Nog 45 minuten voor Genk
De bal rolt in de tweede helft. Zet Genk deze scheve situatie nog recht?
48
Eerste kans voor Heynen
Heynen kan aan de rand van de zestien uithalen, maar over.
50

Goal
Doelpunt van Benjamin Nygren (Onbekend Onbekend)
Het staat 1-1. De kopbal van Samatta op de voorzet van Uronen wordt eerst nog afgeblokt, maar Nygren staat op de goed eplek om de 1-1 staalhard in doel te knallen.
50

Goal
Doelpunt van Benjamin Nygren

52
De 1-1 heeft voor vertrouwen gezorgd. Genk blijft komen.
53
Bij de bezoekers staat Ocansey klaar om in te vallen.
54
Vervangen Hervé Kage
Ingevallen Eric Ocansey

55
Genk domineert
Genk gaat op zoek naar een tweede treffer. Ito aarzelt te lang, Bruzzese werkt in hoekschop.
55
Bruzzese zit er opnieuw naast bij een hoekschop. Niet de eerste keer vanavond. Gelukkig voor hem staat het vizier van Samatta niet goed gericht.
59
Batsula krijgt plots veel te veel ruimte aan de tweede paal. Hij knalt pardoes op Vukovic.
63
Het tempo is toch wat gaan liggen in deze match.
64
Vervangen Manuel Benson
Ingevallen Joseph Paintsil

66
Zorgen over Samatta. De Tanzaniaan gaat liggen in duel met een bezoeker. Hij lijkt wel verder te kunnen na verzorging.
67
Vervangen Abdul Ajagun
Ingevallen Elohim Rolland

70
Nog 20 minuten voor Genk
Te veel slordigheden in het spel van de thuisploeg. Deze keer speelt Samatta slecht in.
71
Vervangen Ilombé Mboyo
Ingevallen Imoh Ezekiel

74
Hagi debuteert
Hagi mag van zijn eerste speelminuten proeven. Hij komt doelpuntenmaker Nygren vervangen.
74
Vervangen Benjamin Nygren
Ingevallen Ianis Hagi

76

Goal
Doelpunt van Ianis Hagi (Junya Ito)
Wat een binnenkomer voor Hagi. Hij staat nauwelijks een minuut op het veld en knalt de bal staalhard in doel.
76

Goal

81
De fans van Genk bouwen intussen al een feestje. Al is de zege zeker nog niet binnen.
86
Kortrijk zet nog eens alles op alles. Pakken de Kerels toch nog een punt?
86
 Gele kaart voor Petar Golubović

89
Alles op alles bij KVK
Genk moet nu achter de bal aanhollen. Het zijn nog spannende minuten in de Luminus Arena.