Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)

Herbeleef KAA Gent - Antwerp (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KAA Gent en Antwerp live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 285 reacties...

Bij Gent komt Mohammadi in de ploeg, bij de bezoekers is Lamkel ZĂ© terug uit schorsing.
14:29
De beide ploegen zijn er klaar voor, de supporters zijn er meer dan klaar voor, wij zijn er klaar voor. Maar bent u er klaar voor? Laat het ons weten in de reacties!
1
KAA Gent-Antwerp: 0-0
1
De bal rolt in de Ghelamco Arena. De bezoekers gaan meteen de aanval in, maar Lamkel ZĂ© raakt niet voorbij Ngadeu.
4
Antwerp toont de eerste dominantie, maar komt niet meteen tot echte kansen.
6
Eerste schotje tussen de palen, maar Yaremchuk kan Bolat zeker niet in verlegenheid brengen.
8
Mbokani met een prima actie, maar Refaelov kan hem niet opnieuw bedienen en zo weg kans - wel nog een hoekschop. Kopbal De Laet, over.
11
De intenties op het veld zijn duidelijk, de duels zijn snedig - maar niet over het randje.
13

Goal
Doelpunt van Roman Yaremchuk (Jonathan David)
Prachtig doelpunt van KAA Gent. De voorzet vanop links van David, een prachtige dummy van Depoitre en een koud kunstje voor Yaremchuk om binnen te werken!
17
Gent probeert meteen door te pakken, maar deze keer komt de voorzet er niet helemaal door.
20
Antwerp heeft het moeilijk om los te komen onder de Gentse druk. Die monopoliseren de bal op de helft van de tegenstander.
23
Halfweg de eerste helft, ook de bezoekers steken met een vrije trap nog eens de neus aan het venster. Het levert niks op.
25
Daar is de eerste kaart van de match. Arslanagic heeft weinig andere keuze dan David over de knie te leggen.
25
 Gele kaart voor Dino Arslanagic

27
Mooie variant. Vadis speelt de vrije trap richting David, die vanuit de draai trapt. Bolat duwt in corner, de kopbal van Depoitre is ook een prooi voor hem!
30
Halfuurtje bezig, de boel kabbelt nu even wat meer op en neer.
33
De bezoekers komen even de neus aan het venster steken, maar ze zijn nog altijd niet Ă©cht in de buurt van Kaminski geweest.
36
Plots een voorzet vanop rechts, maar David kan de bal van dichtbij enkel over de kooi van Bolat heen werken. Daar zat meer in!
38
Gent morst met de kansen!
Kums trapt een bal via een Antwerps been in corner. Daarop is Ngadeu er als de kippen bij, maar hij kan nét niet inkoppen. Een daaropvolgende voorzet wordt door zowel Ngadeu als David gemist. Daar zat toch stilaan een tweede doelpunt in.
41
De sfeer wordt wat grimmiger op en naast het veld. Mbokani is uiteindelijk de man die de kaart pakt voor instuiven op Ngadeu.
42
 Gele kaart voor Dieumerci Mbokani

44
Dan toch nog eens Antwerp. De voorzet is van Lamkel ZĂ©, de kopbal van Mbokani gaat een meter over. We naderen de rust, hoeveel krijgen we er nog bij?
45+1
We krijgen er een minuutje bij. Refaelov nog eens met een inzet, maar naast de kooi van Kaminski.

Scheidsrechter
Rust
KAA Gent - Antwerp: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
15:16
Rusten met 1-0 voor Gent
Wat krijgen we na de pauze?
15:28
Tijdens de rust knalt 'Bella Ciao' door de boxen. Benieuwd of het de bezoekers kan inspireren alsnog in het 'Fort Ghelamco' te kunnen inbreken.
46
De bal rolt opnieuw in de Ghelamco Arena.
48
Een eerste corner voor Gent levert gevaar op, maar David tikt de bal net aan de verkeerde kant van de paal.
51
Depoitre bijna het laatste station van een vlijmscherpe omschakeling, maar hij krijgt de bal niet tussen de palen.
55
Onzorgvuldigheden aan beide kanten maken nu even de dienst uit. Gent hoeft niet echt te komen natuurlijk.
57
Plots dan toch een keertje Antwerp. Buta met de knal, Kaminski met de save. Miyoshi komt er ondertussen in voor Ivo Rodrigues.
57
Vervangen Ivo Rodrigues
Ingevallen Koji Miyoshi

59
Aan de ene kant Vadis Odjidja met een poging, aan de overkant een claim voor een trekfout van Ngadeu bij Refaelov - nogal licht.
60
 Gele kaart voor Alexis De Sart

61
Antwerp heeft het moeilijk. Zowel De Sart als De Laet gaan de bon op na nodige fouten.
61
 Gele kaart voor Ritchie De Laet

64
David krijgt een bal pardoes op de snoet, maar kan niet binnenwerken in twee tijden. Gent is wel dominant, maar vergeet de 2-0 te maken.
66
Plots een grote kans voor Mbokani, maar hij plaatst het leer meters over de kooi van Kaminski.
69
Schot van Yaremchuk, naast! Het blijft wachten op de 2-0.
72
We zitten stilaan richting slot van de wedstrijd en daar is Mbokani nog eens met een kopballetje. Niet richting doel echter.
75
Antwerp heeft nog een kwartier!
Wat kan The Great Old nog? Voorlopig blinken ze uit in onmacht.
77
Plots een spandoek richting de voetbalbond vanuit Antwerpse hoek.
78
 Gele kaart voor Didier Lamkel Ze

79
Lamkel ZĂ© gaat de bon op. Bij Antwerp schreeuwen ze vooral om een strafschop.
79
Vervangen Lior Refaelov
Ingevallen Amara Baby

81
 Gele kaart voor Faris Haroun

83
Het blijft nu op en neer gaan in alle intensiteit. Wat krijgen we nog?
86
Vadis even geveld tegen het canvas, maar hij kan uiteindelijk toch nog door.
88
Vervangen Alexis De Sart
Ingevallen Zinho Gano

90
Dan toch nog eens de bezoekers, maar de vrije trap wordt door Kaminski makkelijk geplukt.