5
 Gele kaart voor Menno Koch

9
Genk probeert Eupen meteen bij de keel te grijpen
Genk is baas in deze eerste minuten. We wachten wel nog op een eerste grote kans.
12

Goal
Doelpunt van Junya Ito (Joakim Mæhle)
Ito kapt zijn tegenstander heerlijk uit en brengt Genk verdiend op voorsprong!
37
Genk blijft baas
Genk is duidelijk baas in deze eerste helft. De 2-0 hangt in de lucht.
38
 Gele kaart voor Sebastien Dewaest

44
Eupen moet opnieuw een hoekschop weggeven. Die levert een herkansing aan de andere kant op.
45+1
Daar is Eupen nog eens op slag van rust. Bolingi knikt een hoekschop tussen de palen, Vandevoordt redt knap.
45+3
De slotfase van de eerste helft is zowaar voor de bezoekers Eupen lijkt te scoren, maar de scheidsrechter fluit voor een overtreding op Vandevoordt. Hier komt Genk goed weg.
45+5
Genk gaat rusten met een krappe voorsprong
We gaan rusten met 1-0 op het scorebord. Genk kwam al snel op voorsprong en had kansen om de score te verdubbelen, maar in de slotfase van de eerste helft kwam Eupen nog opzetten.

Scheidsrechter
Rust
KRC Genk - Eupen: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De bal rolt opnieuw in Genk
De tweede helft van Racing Genk - Eupen is op gang gefloten.
50
Genk was veertig minuten heer en meester, maar moet opletten dat het zich niet beklaagt dat het geen tweede goal heeft gemaakt. Het einde van de eerste en het begin van de tweede helft is voor de bezoekers.
53
Bijna 2-0
Nu is Genk plots dicht bij de 2-0. Cuesta kopt maar net naast de kooi van De Wolf.
55
Samatta haalt knap uit van buiten de zestien. Zijn krul gaat maar net over de kooi van De Wolf. De bal gaat goed op en neer in deze fase van de wedstrijd.
59
De Wolf houdt Eupen overeind
Na de betere periode van Eupen is het nu opnieuw Genk dat aandringt. De Wolf houdt zijn team overeind met een parade op een kopbal van wel heel dichtbij.
60

Goal
Doelpunt van Paul Onuachu (Junya Ito)
Het kon niet uitblijven: daar is de 2-0. Na een knappe aanval verdubbelt onuachu de score.
63

Goal
Doelpunt van Jean Thierry Lazare Amani (Andreas Beck)
We hebben weer een echte wedstrijd! Lazare kan een knappe voorzet van op rechts vrij binnenkoppen.
64
Vervangen Joseph Paintsil
Ingevallen Theo Bongonda

71
Genk heeft de wedstrijd nog steeds in handen, maar door de krappe voorsprong blijft het toch opletten.
73
Vervangen Casper De Norre
Ingevallen Neto Borges

77
Bij Eupen claimt men een strafschop voor handspel, maar de scheidsrechter gaat daar niet op in. Ook de VAR verandert niets aan zijn beslissing.
80
Bolingi wordt plots de diepte ingestuurd, maar zijn schot is niet hard genoeg om Vandevoordt te verrassen.
81
 Gele kaart voor Jean Thierry Lazare Amani

82
Cools is dicht bij de gelijkmaker, maar Vandevoordt redt in twee tijden. Genk is nog lang niet zegezeker.