Essevee en Genk besluiten speeldag 22 in een rechtstreeks duel om play-off 1. Bij Essevee geen Mensah (ziek), maar wel terug Pletinckx en Deschacht. Hannes Wolf brengt meteen Thorstvedt,
De studieronde is volop bezig. Voorlopig nog niet echt iets van kansen.
Onuachu kopt meteen een bal staalhard voorbij Bossut, maar afgevlagd en afgefloten voor buitenspel.
9
Het duurde weer lang, maar de VAR grijpt niet in. Ondertussen is Genk daar al opnieuw in de buurt van Bossut, die kan plukken.
12
De fauw heeft verzorging nodig. Ondertussen de corner voor Genk, maar niemand kan er iets mee doen.
15
Onuachu eerst met de kop en dan met de voet, maar niet voorbij Bossut. Wel al een vierde(!) corner in minder dan een kwartier.
17
Zulte Waregem komt er een beetje door, een eerste corner nu ook voor de thuisploeg. Het levert niks op.
20
De beste kans is voor Zulte Waregem, maar Bruno trapt tegen Coucke.
21
Opmerkelijk: 3-4 in de corners en we zijn nog niet halfweg de eerste helft. Aan dit tempo ... Veel is er wel nog niet mee gebeurd. Seck trapt in het bos der benen.
23
Plots een trap van Bongonda vanuit de tweede lijn. Bossut heeft er veel moeite mee, maar de bal gaat gelukkig voor de thuisploeg niet tegen de netten.
23

Goal
Doelpunt van Kristian Thorstvedt (Paul Onuachu)
Het kon niet uitblijven: een afvallende bal raakt niet weg bij Zulte Waregem en dan is Thorstvedt helemaal vrij om de 0-1 voorbij Bossut te rammelen.
26
Zulte Waregem moet nu met een antwoord komen, maar dat blijft voorlopig uit.
29
Minuut 28, dat is zoals elk jaar de eerste wedstrijd na Nieuwjaar aan de Gaverbeek een eerbetoon aan de ons vijf jaar geleden veel te vroeg ontvallen Junior Malanda.
32
KRC Genk blijft domineren. Makkelijk heeft Essevee het echt niet in deze eerste helft.
34
Marcq met een domme fout op Thorstvedt, een vrije trap voor de bezoekers niet ver van de rand van de zestien. Kan Bongonda uithalen, of wordt het Wouters?
37
Dan toch eens de thuisploeg. Goede loopactie van Govea, goede voorzet ook. Larin kan er niet echt vol op afdrukken, Coucke pakt.
41
We zitten in een wak en we kabbelen duidelijk richting rust.
44
Breien, breien, breien. Zulte Waregem probeert, het schotje van Berahino is niet echt krachtig en dus geen enkel probleem voor Coucke.
45+1
We krijgen er drie minuten bij in deze eerste helft.
45+3
Plots is Bongonda het straatje in, maar hij raakt niet voorbij Bossut.

Scheidsrechter
Rust
Zulte Waregem - KRC Genk: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
20:51
Genk met voorsprong de rust in!
Genk staat 0-1 voor bij de rust en de dominantie was lange tijd groot. Kan Essevee er iets aan veranderen na de pauze?
46
De bal rolt opnieuw aan de Gaverbeek!
48
Thorstvedt bijna met zijn tweede van de avond, maar hij scheert de bal enkel met de kop.
50
Maehle is veel te laat met zijn tackle, meteen de eerste gele kaart van de avond.
50
 Gele kaart voor Joakim Mæhle

52
Onuachu kan zich loswrikken en kan nét naast besluiten. Toch maar opletten!
55
Onuachu laat Essevee in leven
Onuachu met een nieuwe vrije schietkans, maar hij laat de 0-2 liggen!
55

Goal
Doelpunt van Junya Ito (Onbekend Onbekend)
Daar is dan toch de 0-2. De infiltratie is van Berge, Bossut duwt zijn voorzet-schot in de voeten van Ito.
58
Aan de overkant Bürki met een knal, maar ver naast.
61
Vervangen Sander Berge
Ingevallen Jhon Lucumí

61
Seck laat de aansluitingstreffer liggen!
63

Goal
Doelpunt van Theo Bongonda (Gaëtan Coucke)

64
Bongonda doet de boeken helemaal dicht
Theo Bongonda zorgt voor de 0-3. De match is nu helemaal beslist.
67
Dubbele wissel bij de thuisploeg. Dury gooit het over een andere boeg.