Datum: 01/10/2022 18:15
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10

Stoomt RC Genk na interlandbreak door op hetzelfde elan of steekt KV Oostende stokken tussen de wielen?

Stoomt RC Genk na interlandbreak door op hetzelfde elan of steekt KV Oostende stokken tussen de wielen?
Foto: © photonews

De interlandperiode zit erop en dus zijn alle pijlen opnieuw gericht op het reguliere seizoen.

De ploegen maken zich klaar voor een tussensprint van 8 speeldagen tot de start van het WK. Voor Racing Genk wordt het zaak om te bevestigen na hun verbazend goede start terwijl KV Oostende met de nodige regelmaat punten sprokkelt om uit de gevarenzone te blijven.

KV Oostende sloot de beginfase van de competitie af met een 2-2 gelijkspel tegen Cercle Brugge en een overwinning tegen Eupen. 4 heel belangrijke punten want de Kustboys staan nu ook 4 punten boven de degradatiezone. Een mooie marge maar zeker niet genoeg om van een veilige marge te spreken. Met volgende week een verplaatsing naar Seraing in het vizier, zal Vanderhaeghe zijn troepen nu al willen klaarstomen tegen RC Genk.

De bezoekers komen straks hun tweede plaats verdedigen aan de kust. Op een verlies op de openingsspeeldag na, is Genk al 8 speeldagen ongeslagen.Een opsteker voor RC Genk is de terugkeer van de geblesseerde Joseph Paintsil.

Met een beperkte kern zal de interlandbreak niet ongelegen gekomen zijn voor Wouter Vrancken, al moest hij wel enkele internationals afgeveven.  "Het was geen ideale voorbereiding maar iedereen kent de spelprincipes. We zullen opnieuw top moeten zijn tegen Oostende", klinkt het bij Wouter Vrancken.

Meer nieuws