Datum: 20/10/2023 20:45
Speeldag: Speeldag 11
Vijf doelpunten in Brussel! Union SG blijft comfortabel leider na nieuwe overwinning

Union SG won vrijdagavond met 4-1 van KAS Eupen. De Brusselaars hadden niet veel werk met een snel verslagen Eupen.

De interlandbreak is afgelopen en dat betekent terug clubvoetbal. Union SG en Eupen namen het vrijdagavond tegen elkaar op om speeldag 11 in te zetten. Alexander Blessin wisselde één keer. Sadiki werd vervangen door Vanhoutte. Bij Eupen werd er drie keer gewisseld.

In het begin van de wedstrijd kregen we meteen eenrichtingsvoetbal voorgeschoteld. Eupen kwam amper aan de bal, en wanneer ze hem toch kregen werd die al snel terug kwijtgespeeld.

Vlak voor het halfuur opende Gustaf Nilsson de score op een voorzet van Lapoussin. Op de 2-0 moesten we ook niet lang wachten. Enkele minuten later maakte Mathias Rasmussen zijn eerste voor Union na een heerlijke dribbel van Puertas.

Puertas Cameron
© photonews

Nuhu kreeg tien minuten later een geweldige kans op de 2-1, maar hij kon een open schot niet op doel afwerken. Union kon met een comfortabele voorsprong de kleedkamer in.

Kort na rust kreeg Nuhu opnieuw een grote kans. Hij probeerde het met een halve omhaal maar hij zag zijn bal naast gaan. Op het uur zag Union de 3-0 afgekeurd na buitenspel. Puertas zag even later nog een geweldige vrije trap uit elkaar spatten op de paal.

Wie anders dan Amoura scoorde dan toch de 3-0. De Algerijn stond drie minuten op het veld en wist de netten meteen te vinden. Palsson kopte tien minuten voor tijd nog de 3-1 binnen. Nog geen minuut later legde Kabangu de vierde binnen voor Union.

Om het verlies nog wat duurder te maken kreeg Bitumazala een minuut voor tijd zijn tweede gele kaart.

Zo blijft Union comfortabel aan de leiding met 25 punten, dat zijn er vier meer dan eerste achtervolger Anderlecht. Eupen zakt verder in de put met een zesde opeenvolgende nederlaag. Moet Florian Kohfeldt zich zorgen beginnen maken?