eupEupen
kvmKV Mechelen
Datum: 04/02/2024 16:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24

Herbeleef Eupen - KV Mechelen (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Eupen en KV Mechelen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 11 reacties...

Vooraf
KV Mechelen heeft zich met 7 op 9 naar wat veiligere oorden gevoetbald, maar aan de Kehrweg volgt best ook nog een keer bevestiging. Mechelen doet het met dezelfde elf die een punt pakten tegen Anderlecht. Wel vier wijzigingen bij Eupen, met Filin, Van Genechten, Charles-Cook en Keita die starten.
Eupen (Eupen - KV Mechelen)
Eupen: Gabriel Slonina - Yentl Van Genechten - Oleksandr Filin - Guðlaugur Victor Pálsson - Jason Davidson - Gary Magnée - Boris Lambert - Kevin Möhwald - Amadou Keita - Milos Pantovic - Regan Charles-Cook
Bank: Alfred Finnbogason - Isaac Christie-Davies - Jerome Deom - Shayne Pattynama - Tom Roufosse - Brandon Baiye - Jan Král - Isaac Nuhu - Rune Paeshuyse

KV Mechelen (Eupen - KV Mechelen)
KV Mechelen: Gaëtan Coucke - Sandy Walsh - David Bates - Elias Cobbaut - Daam Foulon - Ngal'Ayel Mukau - Kerim Mrabti - Bill Antonio - Geoffrey Hairemans - Patrick Pflücke - Lion Lauberbach
Bank: Yannick Thoelen - Rob Schoofs - Jannes Van Hecke - Isaac Asante - Dirk Asare - Bilal Bafdili - Noe Rottiers - Thibau Loeman - Munashe Garananga
1
Eupen - KV Mechelen: 0-0

1
Er is afgetrapt aan de Kehrweg, waar KVM-coach Hasi dus ook nieuwkomer Garananga op de bank heeft zitten.
5
Filin devieert een hoekschop op het dak van het doel.
9
Pantovic kan net niet bereikt worden met een diepe pass. Het meeste balbezit is duidelijk voor Eupen in de aanvangsfase.
13
KV Mechelen geeft de bal echt wel snel en makkelijk prijs. Anderzijds: Eupen had in Charleroi ook het vaakst de bal, maar dat heeft toen geen enkel punt opgeleverd.
16
Een schot van Pflücke wijkt af en gaat naast.
20
Walsh trekt Pantovic neer bij zijn hals. Vrije trap voor Eupen dus van aan de linkerkant.
21
Lambert wordt gezocht met een diepe vrijschop. Coucke moet zijn kopbal over duwen, maar er wordt ook een fout op de KVM-doelman gemaakt.
22
Gemiste kans Lauberbach
De lokale defensie grijpt niet idealiter in bij een pass van Pflücke. Lauberbach passeert Slonina, maar kan dan niet goed afdrukken en een terugkerende verdediger trapt in hoekschop. Weer geen doelpunt voor de Duitse spits.
25
Pantovic schiet vanuit de tweede lijn naast.
26
Magnée devieert een voorzet van Davidson met het dijbeen voorlangs.
30
KV Mechelen komt er stilaan wel door en is al hoger opgeschoven op het veld. Het had dus ook de beste kans tot dusver.
31
Möhwald speelt in op Van Genechten. Bij zijn voorzet duikt Charles-Cook op aan de eerste paal. De aanvaller kan enkel het leer beroeren, het wordt zo een boogballetje dat over de achterlijn belandt.
32
Pantovic net naast
Nu ineens veel vrijheid voor Pantovic in de zestien. Zijn schot wijkt af op Cobbaut en hobbelt dan net naast. Plots een Eupense heropleving.
36
Het momentum gaat dus wat heen en weer in deze partij. Er was het betere begin van Eupen, de progressie bij KVM en dan weer wat meer gevaar van de thuisploeg. Conclusie: het kan alle kanten uit aan de Kehrweg.
39
Pantovic met de doorsteekpass naar Charles-Cook. Coucke pareert diens plaatsbal en de vlag gaat ook omhoog voor buitenspel van Charles-Cook.
42
In elk geval zullen ze bij Mechelen niet zeggen dat ze één van de betere eerste helften van het seizoen hebben gespeeld. Nog enkele minuten en dan kan er bijgestuurd worden.
45
We krijgen 2 minuten blessuretijd.


Scheidsrechter
Rust


Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen, beide coaches proberen het nog met dezelfde spelers.
48
Een poging uit de tweede lijn van Möhwald gaat naast.
51
Opnieuw een uithaal van ver. Deze keer van Magnée, maar ook hij mikt niet tussen de palen.
54
Coucke maakt zich breed
Bates glijdt weg en dat komt KV bijna duur te staan. Het is wel een onmogelijke hoek om uit te scoren voor Charles-Cook, ook omdat Coucke zich breed maakt. De bezoekende doelman kan in het geharrewar zelfs klemvast pakken.
55
Een afstandsschot van Möhwald gaat over. Weer een positief begin van de helft vanwege de Panda's, maar hun vizier staat nog altijd niet goed afgesteld.
59
Het begin van de tweede helft is gelijkaardig met dat van de eerste helft. Met andere woorden: bij Mechelen lijken ze nog in gang te moeten schieten.
60
Opnieuw Coucke
Bates claimt een overtreding van Charles-Cook, maar die mag doorgaan en Magnée aanspelen. Het wordt een schuiver richting rechterbenedenhoek, Coucke tikt in hoekschop.
63
Vervangen Milos Pantovic
Ingevallen Jerome Deom


63
Vervangen Regan Charles-Cook
Ingevallen Isaac Nuhu


63
Vervangen Amadou Keita
Ingevallen Alfred Finnbogason


63
Vervangen Patrick Pflücke
Ingevallen Rob Schoofs


63
Vervangen Sandy Walsh
Ingevallen Munashe Garananga


64

Goal
Doelpunt van Daam Foulon (Rob Schoofs)
Foulon toont hoe het moet om een doelman te verslaan. De linksachter van KV komt naar binnen en pakt dan uit met een fraai schot van aan de rand van de zestien.
68
Wat kan Eupen nu nog? De thuisploeg verdient op basis van het geleverde spel tot dusver wel een punt, maar het draait natuurlijk ook om efficiëntie.
70
Een plaatsbal vanuit de tweede lijn kan Coucke niet verontrusten.
74
Eupen heeft nog enkele affiches tegen topploegen in het verschiet. Dan zou het toch best vanavond al een resultaat neerzetten, al werd er natuurlijk wel gestunt tegen Antwerp.
77
 Gele kaart voor Oleksandr Filin

80
Een voorzet schiet door tot bij Nuhu. Zijn schot blijft steken onder de benen van Coucke.
83
Vervangen Bill Antonio
Ingevallen Jannes Van Hecke


85
Vervangen Kevin Möhwald
Ingevallen Jan Král


86
Vervangen Jason Davidson
Ingevallen Shayne Pattynama


87
De pas ingevallen Kral kopt over.
90
We krijgen 3 minuten blessuretijd.
90+2
Ze schieten bij Eupen nog een paar keer naar doel en via een ploegmaat komt de bal bij tegen de hand van Mukau. Nog een VAR-check dus, maar een strafschop wordt het niet.
90+3
Vervangen Geoffrey Hairemans
Ingevallen Bilal Bafdili


90+3
Vervangen Lion Lauberbach
Ingevallen Isaac Asante


90+6
Er komt nu nog een VAR-check omdat Deom Mrabti langs achter aantrapt op de kuit.
90+7
 Rode kaart voor Jerome Deom



Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.