Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Herkol
SV Herkol doet een gouden zaak in de strijd om het behoud
Kevin Vaes

Onder een stralende lentezon stond er in Neerpelt de wedstrijd op het programma tussen Herkol en Beringen. Beide ploegen hadden hun redenen om voluit voor de drie punten te gaan. Herkol verloor vorig weekend de Noord-Limburgse degradatietopper bij Kadijk en moest winnen om zijn kansen op het behoud gaaf te houden. Beringen verloor al niet meer sinds november en was nog steeds in de running voor een plaats in de nacompetitie.

In de eerste helft had een veel agressievere thuisploeg de betere kansen. Beringen had het moeilijk tegen een thuisploeg die niet liet voetballen en kon voorin de bal niet bijhouden. Na elf minuten kwamen de bezoekers heel goed weg toen een kopbal van Lenders op de onderkant van de lat ging. Acht minuten later ging een schot van Plessers maar nipt langs. Herkol bleef ook na die eerste twintig minuten de meest bedrijvige ploeg maar was nog nauwelijks gevaarlijk. Even voor rust kregen we nog wel een goede poging van opnieuw Plessers. In het eerste kwartier na de rust dicteerde Beringen de wet en kregen de bezoekers twee heel goede mogelijkheden. Na 52’ werd Di Giambattista prima vrijgespeeld na een prima tussensteekbal van Putzeys. Het schot van Di Giambattista ging op de benen van doelman Lemmens. Even later kon de doorgebroken Theunis alleen op doel afgaan en hij ging in een contact met doelman Lemmens neer. Een eerder zwakleidende scheids zag er eerder een schwalbe in en beloonde de Beringse spits met een gele kaart. Twintig minuten na de rust viel de goal dan aan de andere kan toen Coumans binnenkopte na een prima gegeven vrijschop. Beringen ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en was daar via Nobels nog dicht bij. In blessuretijd ging een sterkspelende Recep in de fout in de 16-meter. Penalty en rood voor de verdediger. Vanop de stip nam Van Samang alle twijfels weg: 2-0!

Herkol doet hiermee een gouden zaak in de strijd om het behoud. Voor Beringen is dit het eerste verlies van het seizoen in een uitwedstrijd (een leuk weetje: de dertiende uitwedstrijd en de dertiende wedstrijd sinds de laatste verliespartij. Toeval?).